A Coldefy új projektje kivételes munkahelyi környezetet teremt 
 

Neville Zoltán és cége, a Coldefy nemrégiben átadott egy faszerkezetű irodaházat Párizs szélén, amelyet a munkahely szerepének újragondolására, és a felhasználók mindennapi szociális és fizikai jólétének javítására terveztek. A Wonder Building célja egy elavult, korábbi ipari terület átalakítása Bagnolet-ban, Párizs agglomerációjában. Az épület összekötő kapocsként működik a főváros belső és külső részei között, egy kortárs és aktívan fejlődő városrész újjászületését szimbolizálva. 
 

 

Az épület erőteljes építészeti gesztusokkal teremt kivételes munkahelyi környezetet. Vonalak, kivágások, lépcsőházak és átlós formák tarkítják az üvegezett homlokzatot, erőteljes kompozíciót alkotva. Az átlós vonalak az épület mellett futó körúttal párhuzamosak, míg homlokzaton elhelyezett menekülőlépcsők ferdén lejtenek. Ezekben néhol olyan pihenőtereket hoztak létre, amelyekből kilátás nyílik a városra, és amelyek összekötik a különböző szinteket.

 


A Wonder Buildingbe a fákkal szegélyezett belső udvaron keresztül lehet belépni. A belső tér vonalainak tisztaságát tökéletesen kiemeli a természetes fény, valamint a Briand & Berthereau stúdió által tervezett harmonikus enteriőr. Az épület U-alakjának középpontjában egy központi, a város felé nyitott tér áll. Az emeleteken megszűnnek a határok. A struktúra rugalmassága lehetővé teszi, hogy reagáljon az egyes emberek elvárásaira és tevékenységeire, akár csendben egyedül, akár csapatban dolgoznának. 
 


A projekt minden szakaszában különös figyelmet fordítottak a környezeti hatásokra. Az épületet szabványosítással tervezték, az előregyártási folyamat során pedig 14 napra csökkentették egy 3300 m2-es szint összeszerelési idejét. Az energiateljesítmény szempontjából a Wonder Building az alacsony szén-dioxid-kibocsátású építészet mintaképe. Egy 4450 m3-es faszerkezeten alapszik, amely 2500 tonna CO2-t takarít meg egy teljesen betonból készült építményhez képest, komplett életciklusa során így 60%-kal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását.

Az épület csatlakozik a városi fűtési hálózathoz, amely az energia több mint 50%-át megújuló forrásokból állítja elő, a tetőn elhelyezett fotovoltaikus panelek pedig további megújuló energiát termelnek. A Wonder Building megfelel a BREEAM és Haute Qualité Environnementale (HQE) tanúsítványok követelményeinek, a Bâtiment Bas Carbone (BBCA), Effienergie+ és WIRE címkéknek, valamint a WELL tanúsítvány arany fokozatának.
 

 

„A Wonder Building egy élő tárgy. Olyan helynek terveztük, ahol mindenki megtalálhatja a helyét. Alkalmazkodik a munkaszervezés új utaihoz, és különös gondot fordítottunk arra is, hogy minden helyiség elősegítse a társasági életet. Ikonikus formáján túl a Wonder Building célja, hogy referencia legyen a következők számára, a szolgáltatási szektor új világának, ahol az életminőség minden mással szemben elsőbbséget élvez” – vallja Thomas Coldefy és Isabel Van Haute. 

 

 

Coldefy | Web | Facebook | Instagram

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Átépül a soproni Csik Ferenc Uszoda

Átépül a soproni Csik Ferenc Uszoda

Sokáig kérdés volt, hogy mi lesz a sorsa, végül áprilisban indult el a kivitelezés.

Solar Decathlon Europe versenyen indul a Műegyetem Csapata

Solar Decathlon Europe versenyen indul a Műegyetem Csapata

Szentendrén rendezik meg a nemzetközi házépítő és innovációs versenyt.

Notre-Dame: elképzelt valóság(ok)

Notre-Dame: elképzelt valóság(ok)

Látványtervek áradata a Notre-Dame tetőszerkezetének és huszártornyának újragondolására. 

Hirdetés