Az A’Design Award versenyének Golden Award díját hozta el.

 

A világ egyik legtekintélyesebb design versenyén, az A’Design Award-on Építészet, épület-, és szerkezettervezés kategóriában nyert 2021-ben Golden Award-ot a Mome Campus épületegyüttese, amelyet a 3H Építésziroda tervezett.

A versenyen a kiemelkedően innovatív design alkotásokat díjazzák, amelyeket rendkívüli ötletesség jellemez. A díjat tekintélyes, nemzetközileg elismert szakemberekből álló zsűri ítélte oda.

“Fő célunk a tervezéskor olyan munkakörnyezet megteremtése volt, amely forradalmasítja a 21. századi művészeti oktatást. A cél elérése érdekében az építészek kéz a kézben dolgoztak az egyetem munkatársaival, így jöttek létre azok a különböző használatokra szabható, átalakítható terek, amelyek ösztönzik, stimulálják a kreatív tevékenységeket.”

 

A nyertes pályaműről az A’ Design Award oldalán olvaashatnak részleteket.

A mintegy 15 000 négyzetméteres együttes 2019 ősze óta szolgálja a 21. századi színvonalú egyetemi oktatást. A teljes campus több éves fejlesztés eredményeképpen valósult meg, és több építésziroda munkája. Két ütemben épült meg a Technológiai Park, amelynek terveit (az időközben elhunyt Reimholz Péter koncepcióját alapul véve) Csomay Zsófia, valamint Németh Tamás készítette el (CET Budapest). 2016-ban a Műhelyház (mai nevén MOME ONE), 2018 márciusában pedig a Műterem- és Médiaház (MOME TWO) nyílt meg.

A harmadik ütem, a most díjazott Zugligeti úti front fejlesztésének tervezését 2016-ban nyílt országos építészeti pályázaton nyerte el a 3h Építésziroda (vezető tervezők: Gunther Zsolt és Csillag Katalin). A 2019-ben átadott épületegyüttest az intézet névadójának, Moholy Nagy Lászlónak innovatív, kreatív, a művészi és technikai határokat feszegető alkotói szemlélete inspirálta.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy csapat egy buszban

Egy csapat egy buszban

Beszélgetés a Studio VAN alapítóival.

Egy este az építészeti monográfia körül

Egy este az építészeti monográfia körül

Beszélgetés egy különleges építészeti monográfia kapcsán, Magyarország egyetlen nyilvánosan látogatható modern villájában.

3h – két különböző épülettel is a régió élvonalában | BigSEE

3h – két különböző épülettel is a régió élvonalában | BigSEE

Idén a Corvin Technology Park irodaházzal nyertek Ljubljanában.

Hirdetés