Hirdetés

Az A’Design Award versenyének Golden Award díját hozta el.

 

A világ egyik legtekintélyesebb design versenyén, az A’Design Award-on Építészet, épület-, és szerkezettervezés kategóriában nyert 2021-ben Golden Award-ot a Mome Campus épületegyüttese, amelyet a 3H Építésziroda tervezett.

A versenyen a kiemelkedően innovatív design alkotásokat díjazzák, amelyeket rendkívüli ötletesség jellemez. A díjat tekintélyes, nemzetközileg elismert szakemberekből álló zsűri ítélte oda.

“Fő célunk a tervezéskor olyan munkakörnyezet megteremtése volt, amely forradalmasítja a 21. századi művészeti oktatást. A cél elérése érdekében az építészek kéz a kézben dolgoztak az egyetem munkatársaival, így jöttek létre azok a különböző használatokra szabható, átalakítható terek, amelyek ösztönzik, stimulálják a kreatív tevékenységeket.”

 

A nyertes pályaműről az A’ Design Award oldalán olvaashatnak részleteket.

A mintegy 15 000 négyzetméteres együttes 2019 ősze óta szolgálja a 21. századi színvonalú egyetemi oktatást. A teljes campus több éves fejlesztés eredményeképpen valósult meg, és több építésziroda munkája. Két ütemben épült meg a Technológiai Park, amelynek terveit (az időközben elhunyt Reimholz Péter koncepcióját alapul véve) Csomay Zsófia, valamint Németh Tamás készítette el (CET Budapest). 2016-ban a Műhelyház (mai nevén MOME ONE), 2018 márciusában pedig a Műterem- és Médiaház (MOME TWO) nyílt meg.

A harmadik ütem, a most díjazott Zugligeti úti front fejlesztésének tervezését 2016-ban nyílt országos építészeti pályázaton nyerte el a 3h Építésziroda (vezető tervezők: Gunther Zsolt és Csillag Katalin). A 2019-ben átadott épületegyüttest az intézet névadójának, Moholy Nagy Lászlónak innovatív, kreatív, a művészi és technikai határokat feszegető alkotói szemlélete inspirálta.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy este az építészeti monográfia körül

Egy este az építészeti monográfia körül

Beszélgetés egy különleges építészeti monográfia kapcsán, Magyarország egyetlen nyilvánosan látogatható modern villájában.

3h – két különböző épülettel is a régió élvonalában | BigSEE

3h – két különböző épülettel is a régió élvonalában | BigSEE

Idén a Corvin Technology Park irodaházzal nyertek Ljubljanában.

A BIVAK munkája nyerte a Hortobágyi Deportálások Emlékhelye pályázatot

A BIVAK munkája nyerte a Hortobágyi Deportálások Emlékhelye pályázatot

Hortobágy község belterületén mintegy 3,2 hektáros területen jön létre az emlékhely, ezen belül a kiállítótér 1100 négyzetméter lesz.

Hirdetés