Zöld, energiahatékony lakóparkkal válik még élhetőbbé a Millenniumi Városközpont.

2023. február 23-án a Pesti Vigadóban ítélték oda a szakma egyik meghatározó elismerését, a Real Estate Awards-ot. A 2012-ben alapított Metrodom Csoport, a magas hozzáadott értékű innovatív ingatlanok specialistája, zöld és különösen energiahatékony Metrodom Green lakópark projektjével nyerte el az év tervezett lakó projektje kategória díját.A Metrodom Csoport több neves szakmai elismeréssel a háta mögött, előremutató és innovatív gondolkodással, környezettudatos és energiahatékony megoldásokkal építi a jövő otthonait. Szakemberei segítségével folyamatosan kutatja és fejleszti az újabb innovációkat, irányt mutatva a városi terjeszkedés jövőbeli lehetőségeihez. A Metrodom projektjei büszkén hirdetik, hogy nem egy szokványos ingatlanfejlesztő cégről van szó. A vállalat épületei túlmutatnak az átlagos lakóépületeken, mind műszaki, mind innovatív zöld megoldásaikkal.

„Büszkék vagyunk rá, hogy projektjeinkkel a zöld fordulat élére tudunk állni, utat mutatva más ingatlanfejlesztőknek, hogy kövessék példánkat és együttesen zöld és fenntartható élettereket építsünk, ezekkel tegyük még élhetőbbé városainkat. A 2012 óta folyamatos törekvésünket erősíti meg, hogy különösen energiahatékony, „AA” energetikai besorolású, tetőre telepített napelem rendszerrel felszerelt, 50 százalék feletti zöldterületi mutatóval bíró Green projektünk nyerte el a Real Estate Awards – év tervezett lakó projektje díját” – mondta el az elismerés átvételekor beszédében Kiss Gábor, a Metrodom Csoport műszaki igazgatója.


Metrodom Green, a kulcsszó zöld és energiahatékony élettér

A IX. kerületben a Vaskapu és a Vágóhíd utca sarkán felépülő, 508 lakásos Metrodom Green a Millenniumi Városközpont egyik legkülönlegesebb, legkarakteresebb lakóparkja lesz. A prémium kategóriás épület és lakások nemcsak minőségükben és megjelenésükben lesznek kiemelkedőek, de az alkalmazott, jövőbe mutató műszaki megoldások miatt is, amelyeknek köszönhetően a lakópark az átadás után évtizedekkel is ki fogja elégíteni a kor aktuális igényeit. A lakóteret a zöld megoldásokon kívül extra hozzáadott értékű közösségi terek egészítik ki. A lakókat többek között közösségi nappali, wellness és szauna, babaszoba, játszótér, mászófal, napozó- és grillterasz, co-working iroda, valamint csomagpont és mikromobilitási állomások várják.

A Metrodom Green lakóparkot a zöld homlokzat, a belső park és a közösségi szolgáltatások mellett az „AA” energetikai besorolás és a tetőre telepített napelem rendszer teszik különlegesen fenntarthatóvá a hasonló méretű társasházak között. Az épület teremgarázsban minden beálló saját elektromos töltővel rendelkezik, így a tulajdonosok a villanyautóikat a lehető legegyszerűbben tudják tölteni.


Versenyben az év irodája címért

Angyalföld közepén található a Metrodom és a Flatco közös flagship projektje, amely egy korábbi ipari épület átalakításával jött létre. A Flatco Iroda, még versenyben van a Real Estate Awards – az év irodája kategória jelöltjeként. „Örömmel vettünk részt a Teve utca iroda újjászületésében kivitelezőként és izgalommal várjuk a szakmai zsűri döntését” – zárta beszédét a műszaki igazgató.


Forrás: sajtóanyag
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Metrodom Green lakópark nyerte a Real Estate Awards év tervezett lakó projektje díját

A Metrodom Green lakópark nyerte a Real Estate Awards év tervezett lakó projektje díját

Zöld, energiahatékony lakóparkkal válik még élhetőbbé a Millenniumi Városközpont.

Átadták a Real Estate Awards díjait

Átadták a Real Estate Awards díjait

A járvány után helyreáll az ingatlanpiac!

Kihirdették a hazai irodadesign díj győzteseit

Kihirdették a hazai irodadesign díj győzteseit

A Real Estate Awards nyertes projektjeinél az okosmegoldások, az emberközpontúság és a fenntartható, környezettudatos fejlesztések kerültek előtérbe.

Hirdetés