Nem csak egy szimpla vállalati központ, hanem a projektek, az ötletek, a gasztronómiai élmények és a kultúra megosztását szolgáló kezdeményezés.

A Lavazza megnyitotta új központját Torinóban. A Nuvola (Felhő) névre keresztelt 30 000 négyzetméteres épületegyüttes nem csak egy szimpla vállalati központ, hanem a projektek, az ötletek, a gasztronómiai élmények és a kultúra megosztását szolgáló kezdeményezés.

A 120 millió eurós beruházás során felépített Nuvola Lavazza egy avantgárd irodaépület, amelyet a munkavállalók kényelmét figyelembe véve, a környezet iránti legnagyobb tisztelettel terveztek. Az épületegyüttes az irodák mellett egy ínyenc étteremnek is helyet ad, valamint a gasztronómiai élmények megosztására irányuló új filozófia szimbólumaként is szolgál. A területen múzeum is várja a látogatókat, amely bemutatja a Lavazza 120 éves történetét, a kávé világát és a hozzá kapcsolódó mindennapos rituálékat.

A legmagasabb szintű LEED-minősítéssel rendelkező Nuvola egy mindenki számára nyitott „piazza”, közvetlenül egy kora keresztény bazilika romjainál található, és nagy rendezvényterületei révén konferenciák, gyűlések és gasztronómiai események helyszínéül is szolgál majd. Az épületegyüttes otthont ad egy iparművészeti és design intézetnek is (IAAD - Institute of Applied Arts and Design), amely több mint 700 kreatív fiatalt foglalkoztat. A piazza területén található bisztró a Lavazza dolgozói mellett az utcáról betérő vendégeket is szívesen fogadja.

Ezt az egyedülálló projektet a Lavazza család negyedik generációja álmodta meg és a „Golden Team” elnevezésű - építészettel, élelmiszerekkel és formatervezéssel foglalkozó - mesteremberek csoportjával együtt alkotta meg. Ebbe a csoportba tartozik Cino Zucchi, Ferran Adrià, Federico Zanasi, Dante Ferretti és Ralph Appelbaum is. A Nuvolát magába fogadó tér Torino egyik első intelligens tere, amely alacsony fogyasztású LED világítással rendelkezik. A zöld területet Camilla Zanarotti tervezte, aki a Lavazza családdal együtt választotta ki a fákat és növényeket, hogy a helyet különösen vonzóvá tegye a nagyközönség számára. 

forrás: sajtóközlemény




Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó

Az önazonosság nyomában

Az önazonosság nyomában

A Tours-i Szent Márton és Flüei Szent Miklós-plébániatemplom rekonstrukciója Budapesten.

Ez a 40 épület versenyez a Mies van der Rohe-díjért

Ez a 40 épület versenyez a Mies van der Rohe-díjért

383 épület közül választotta ki a zsűri azt a negyvenet, amely esélyes a Mies van der Rohe-díjra.

"Nincs is jobb annál, mint, amikor szabad kezet kapsz"

Interjú a Sütő Interior Architects vezetőpárosával: Sütő Katával és Sütő Lászlóval.

Az építészet megfagyott zene

Az építészet megfagyott zene

Ilyen munkahelyet még nem látott a világ: egy jazz zenész megálmodta, norvég építészek pedig megvalósították.

A Ludovika keleti kapujában

A Ludovika keleti kapujában

Skardelli György vezető tervezővel beszélgettünk a Ludovika Campushoz tartozó Sportközpont épületéről. 

Hirdetés