Hirdetés

Átadták az Év Tetője 2020 elismeréseket.

Bár a 30 éve folyamatosan meghirdetett Év Tetője Nívódíj Pályázat zsűrizése és eredményhirdetése is online maradt a koronavírus-helyzet miatt, ezúttal is szép és magas szintű pályamunkákat értékelhetett a hazai és nemzetközi zsűri.

A pályázatkiírás gondolatát az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) 1989-es év végi vezetőségi ülésén az akkori vezetőségből – a sajnos azóta elhunyt – Medgyesi András vetette fel. Az azt követő évtől folyamatosan, minden évben meghirdették, mindig az új technikákhoz, új anyagokhoz és módszerekhez igazított szabályokkal. A legutóbbi időszakban például ismét bővültek, megújultak a kategóriák:

bekerültek az értékelhető munkák közé az ácsszerkezetek, és minden pályázó maga választhatta ki, hogy melyik szekcióban versenyez. Újdonság volt az előzetes három lépcsős értékelés, így valójában három körben döntöttek a díjakról.

A pályázatok elbírálását évről évre egy neves szakemberekből, illetve a korábbi nyertesekből összeállított zsűri végzi. A kezdetektől külhoni szaktekintélyek is helyet kapnak ebben a grémiumban: Ernst Weber Svájcból és Arthur Wierschem Németországból már évtizedek óta részt vesz a bírálatban.

A pályamunkákról hagyományosan személyes megtekintések és helyszíni értékelések alapján értékelték, de az idén – a világjárvány miatt – a külföldi bírálók fényképek, és drónfelvételek alapján hoztak döntést.

Az idén 89 pályamunka érkezett, ebből 33 került a zsűri elé. Az Év Tetője 2020 Nívódíjat négy szekcióban egy-egy pályázó kapta meg, de ezen kívül nyolcan nyertek el Különdíjat, szintén nyolcan Kategóriadíjat, tizen pedig elismerő oklevélben részesültek. Az  Év Tetője 2020 Nívódíj „élő” átadó ünnepségére - az idén tavaszról október 7-11-re halasztott - 39. CONSTRUMA kiállításon kerül sor a Hungexpo-n.

Év Tetője 2020 Nívódíj:

Lapostető szekció – Aranykefe vándordíj:
Tectum Kft. Állami Szívkórház fürdőépület, Balatonfüred

Fémlemezfedések szekció – Aranykályha vándordíj:
Reznicsek Zoltán – Horex Kft. – Budavári Lovarda, Budapest

Homlokzatburkolatok szekció – Aranysalejzni vándordíj:
Ombódi Tamás – Tető-Kovács Kft. és Bőszén és Társa Bt. – Tőzsdetojás – Padma Campus, Kecskemét

Magastető szekció – Aranykalapács vándordíj:
Kovács Sándor – Családi ház, Dunabogdány

Aranyceruza vándordíj:
Birghoffer Péter okl. Építészmérnök – Budavári Lovarda, Budapest

A Nívódíj pályázat díjazottjait itt találod.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Horváth Zsuzsanna Illan lámpája Light + Building Best of díjat kapott

Horváth Zsuzsanna Illan lámpája Light + Building Best of díjat kapott

És most azt is elárulta, milyen tervei vannak, mire készül még.

A Gutowski Robert tervezte pátyi templom és Horváth Zsuzsanna Illan lámpája is felkerült a Dezeen Awards 2020 shortlistjére

A Gutowski Robert tervezte pátyi templom és Horváth Zsuzsanna Illan lámpája is felkerült a Dezeen Awards 2020 shortlistjére

Az egyes kategóriák győzteseit októberben hirdetik ki, és indul a közönségszavazás is.

Hirdetés