Karskó Csanád, senior projektmenedzser könyvajánlója

Mit olvassunk, ha szakmailag is inspiráló tartalomra vágyunk? Ebben adhat segítséget Fülszöveg elnevezésű sorozatunk, amelyben a Hello Wood és építész barátaik által ajánlott könyveket vesszünk sorra – olyan figyelemre méltó, gondolatébresztő köteteket, albumokat mutatunk be, amelyek témájukban építészeknek és designereknek is érdekesek lehetnek, vagy csak éppen nagyon aktuálisak.

Ezúttal Karskó Csanád, senior projektmenedzser könyvajánlóját olvashatjátok Erwin Thoma „Láttalak felnőni” című kötetéről.

 

„Tudomány, hagyomány és a fa mint misztérium. Egy könyvben ez érdekes egyveleg, és sok szempontból elgondolkodtató – különösen a mai korra vonatkoztatva. Nagyon érdekesnek találom, hogy a könyv szerzője milyen érzékeny az idősebb generációtól tanult tudás megőrzése és annak továbbadása iránt, miközben nagy, nemzetközileg sikeres és elismert vállalatot épített fel. A lényeg nem feltétlen az, hogy hiszünk-e abban, amit olvasunk a könyvben, hanem hogy elgondolkodtató, főleg a fát szerető emberek számára.” (Karskó Csanád, senior projektmenedzser)

 


A fák titkai
Avagy a kötetről kicsit bővebben

A fa természetes anyag, amely számos titokkal és csodálatos tulajdonsággal rendelkezik. Évszázadok óta ismerjük a fának mint építőanyagnak a különleges tulajdonságait és az életünkre gyakorolt hatását. Korábban a nagyapák adták tovább ezt a tudást és az azt övező hagyományokat, így formálva a következő generációt. Szerepüket átörökítve Thoma bemutatja a fa sokrétű tulajdonságait és felhasználási lehetőségeit. Ez azonban eleve feltételezi, hogy a fákat differenciáltan szemléljük és kezeljük – kezdve a fa kiválasztásával, és a kitermelésével, szárításával, tárolásával, végül pedig a feldolgozásával folytatva. A könyv olvasói, történetek mellett, sok gyakorlatias és közérthető tanácsot kapnak a fa lehetséges felhasználásáról, tulajdonságairól és kezeléséről. 

 

Hello Wood Web | Facebook | Instagram

 

Grafikai kreatív: Sztranyák Zsófia

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Építészeti képregény a BIG tolmácsolásában | Fülszöveg by Hello Wood

Építészeti képregény a BIG tolmácsolásában | Fülszöveg by Hello Wood

Szelecsényi Balázs, csoportvezető építész könyvajánlója.

Megújul a Westend ételudvara | Hello Wood

Megújul a Westend ételudvara | Hello Wood

Elindult az eddigi legnagyobb átalakulás a Westend történelmében, melynek kapcsán a közösség, a természetes környezet, a fenntartható és digitális megoldások kerülnek középpontba.

Repülő kabin

Repülő kabin

Öveket bekapcsolni, a Hello Wood készen áll a felszállásra legújabb designkabinjával.

Hirdetés