Fagylaltbár Brnóban.

Barbora Kudelová, a Holky Rády Architekturu iroda tervezője Brno történeti városközpontjában, egy régi bérház kicsi, boltíves helyiségébe tervezett fagylaltozót. A hely és az itáliai eredetű finomság történelmi szelleme lebeg a patikai tisztaságú terekben, ahol gyakran hangzik el az üzletlánc nevét adó mondat: Még egyet!
 

 

A feladat kihívása abban rejlett, hogy a kicsi, boltozatos térben sokféle funkciót kellett elhelyezni: fagylaltozót, az ezt kiszolgáló konyhaüzemet, fagylalthűtőt és egy kávézósarkot is. A boltíveket is kihasználó koncepcióban a konyhát és a fogyasztóteret üvegfal választja el. A mögötte sürgölődő személyzet a vevők szeme láttára készíti modern alkimistaként a finomságokat.

A formájával és anyagaival az itáliai hagyományokra utaló, beépített rozsdamentes fagyis kondérokat rejtő pult a tér központi eleme. A fogyasztótérben falba süllyesztett, beépített fagyasztót helyeztek el a dobozos fagyik számára. A rozsdamentes acél medencék formája a dél-európai országok utcai kútjaira emlékeztet. A vendég az üzletbe lépve azonnal kezet moshat, az üveg mögött is folytatódó acél medencék a személyzet higiéniáját szolgálják. 

A tervező számára élményt jelentett a történelmi formákkal és utalásokkal játszó tér kialakítása. A vendéget pedig mindig éri valami meglepetés: ide érdemes visszatérni!

 

Tervező: Barbora Kudelová / Holky rády architekturu Web | Facebook | Instagram
Ügyfél: Ještě Jednu
Projekt helyszíne: Minoritská 2, 602 00 Brno, Cseh Köztársaság
Befejezés éve: 2021
Bruttó alapterület: 29,5 m²
FotókBarbora Kudelová

 

Forrás: Linka

 

 

További rajzok és képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az áhítat geometriája

Az áhítat geometriája

Lakótelepi templom Brnóból.

Megfizethető városi lakhatás

Megfizethető városi lakhatás

A CHYBIK+KRISTOF iroda elképzelései szerint.

Fagyit akarooook!!

Fagyit akarooook!!

Fagylaltbár Brnóban.

Hirdetés