Születésnapja alkalmából nyilvánosságra hozta jövőbeli, online terveit a Graphisoft.

A piacvezető épületinformációs modellezési (Building Information Modeling, azaz a BIM) megoldásokat szolgáltató Graphisoft idén lett 40 éves. Az építészeti szoftvergyártót 1982-ben alapította Budapesten az innováció és értékteremtés iránt szenvedélyesen elkötelezett Bojár Gábor és Tari Gábor István. Az évforduló alkalmából bemutatott új stratégia fő eleme a vállalat legújabb termékeinek globális online megjelenése. Többek között az olyan ikonikus darabok is elérhetők lesznek online verzióban, mint például az Archicad 26, a BIMcloud és a DDScad, vagy a díjnyertes BIMx.

 

 

A vállalat iparági úttörő szerepe tagadhatatlan. Az első, 1984-ben kiadott kereskedelmi szoftverük az összehangolt 2D és 3D funkciókkal a mai napig vezető hatással van a terület fejlesztéseire. A Graphisoft „Virtual Building” megközelítése alapozta meg a ma általánosan elterjedt BIM rendszert. 1997-ben került a piacra a többfelhasználós Teamwork, ami ugyanazon a modellen teszi lehetővé az egyidejű munkavégzést. Ennek továbbgondolt verziója az 2009-es BIM Server, a 2014-es BIMcloud és a legújabb kiadás, a 2022-es BIMcloud Software as a Service.

 

 

A vállalat elkötelezett az emberiség életét megkönnyítő építészet iránt, ahol a különböző tervezőcsoportok a digitális együttműködés keretein belül, egyszerű és hatékony munkával tervezik az épületeket.

„A Graphisoft 40. évfordulója alkalmából hálával gondolunk arra, ahová idáig eljutottunk: immár 120 országban, 29 helyi verzió szolgálja a tervezőket, akik többmillió Archicaddel tervezett épületet adtak a világnak. (…) Azonban akármilyen büszkék is vagyunk a múltunkra, még inkább izgat minket a jövőnk. Az alapítóinkat inspiráló és a növekedésünket ösztönző vállalkozó szellemmel továbbra is az ügyfeleink lehetőségeire, igényeire, és az előttük álló kihívások kezelésére összpontosítunk. Célunk, hogy termékeinkkel és szolgáltatásainkkal segítséget nyújtsunk nekik, és további nagyszerű architektúrák születhessenek” – osztotta meg gondolatait az évforduló kapcsán Huw Roberts, a Graphisoft vezérigazgatója.

 

 

Graphisoft Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: Graphisoft

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Szakmai támogatás a Graphisofttól az ukrán AEC szakembereknek

Szakmai támogatás a Graphisofttól az ukrán AEC szakembereknek

Ingyenes Archicad és BIMcloud SaaS licenceket kaphatnak a mérnökök.

Magyar előadók a Graphisoft háromnapos nemzetközi konferenciáján

Magyar előadók a Graphisoft háromnapos nemzetközi konferenciáján

A szervező cég előadója mellet még a DVM group képviselteti magát Magyarországról.

Megjelent az Archicad legújabb, 24-es verziója

Megjelent az Archicad legújabb, 24-es verziója

A felhő alapú tervezés és a csapatmunka támogatása a Graphisoft fejlesztésének célja.

Hirdetés