Hirdetés

Boci-boci...

Véleményezhető a Mocsáros-dűlő természetvédelmi célú rehabilitációjáról szóló stratégiai terv.

A  hozzászólásokat a Radó Dezső Terv honlap Mocsáros-dűlő adatlapon található kommentszekcióban várják 2021. november 30-ig!

A Mocsáros-dűlő mélyfekvésű zöldfelülete a főváros budai oldalának egyik utolsó megmaradt vizes élőhelye. A Fővárosi Önkormányzat kiemelt feladatának tekinti, hogy biztosítsa az itt található természeti értékek védelmét.
A terület rendezése és zöldhálózati fejlesztése során - a természetvédelmi szempontok mellett - a budapestiek véleményét is figyelembe veszi. 

 

A Mocsáros-dűlőt kevesen ismerik, a vírushelyzetben azonban - éppen a Fővárosi Önormányzat sétára alkalmas zöldfelületeket bemutató térképének köszönhetően - népszerűbbé vált. A területen meglepő módon tehenek legelészneka város közepén, ami első pillantásra roppant romantikus, azonban sajnos illegális területhasználatból ered. A korábban lakóövezetnek kijelölt ingatlanfejlesztési területre 2021 tavaszán kérdőívezés és helyszínbejárás után vizsgálati dokumentáció készült, melyet a lakosság véleményezhetett. 

Most elkészült a tervi fejezet is, ehhez 2021. november 30-ig várják a kommentben a hozzászólásokat a program oldalán

A módosításra a budapesti főtájépítész facebook-bejegyzése szerint az is lehetőséget kínál, hogy a Mocsáros-dűló az egyike annak a három területnek, amelyek  a Főváros LIFE Biodiverzitás pályázata, a Budapest Grasslands anyagában szerepelnek. (A másik kettő a Tétényi-fennsík és a Kőérberki szikes-rét). 

 

 

"A LIFE pályázatunk előkészítésében már túl vagyunk a nemzeti önerő pályázat benyújtási fázisán, november végén pedig elküldjük a pályázatunkat Brüsszelbe. Ha a pályázat sikeres lesz, akkor egy 7 éves megvalósítási folyamat veszi kezdetét Mocsároson is, fókuszban a hulladékelszállítás, romeltakarítás, természetvédelmi rehabilitáció, vízmegtartás, legeltetés."-írta közösségi oldalán Bardóczi Sándor főtájépítész.

 

 

 

 

Ehhez várják a budapestiek, legfőképpen a területen sok éve tevékenykedő, azt ismerő óbudai civilek és lakosok véleményét.

forrás: facebook, Radó Dezső terv
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Boci-boci...

Boci-boci...

Véleményezhető a Mocsáros-dűlő természetvédelmi célú rehabilitációjáról szóló stratégiai terv.

Ökologikus szemléletű zöldfelület-fejlesztés indul Pünkösdfürdőn

Ökologikus szemléletű zöldfelület-fejlesztés indul Pünkösdfürdőn

A héthektáros új park a Radó Dezső Terv részeként valósul meg.

Két Margitszigetnyi közpark épülhet Budapesten

Két Margitszigetnyi közpark épülhet Budapesten

A Radó Dezső Tervet az uniós fejlesztési ciklushoz igazítva alakítják ki.

Hirdetés