Hirdetés

Idén a Corvin Technology Park irodaházzal nyertek Ljubljanában.

A ljubljanai BigSEE építészeti díjátadó összevont ceremónián a 3h építésziroda képviselőjét kétszer is a színpadra hívták: 2021-ben a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnyának rekonstrukciójával nyertek, idén pedig a Corvin Technology Park irodaházzal. 


Május 5-én került sor, Ljubljanában a Zavod Big szervezet által alapított, a délkelet-európai régió kreatív iparágainak eredményeit, innovatív megoldásait értékelő és népszerűsítő BigSEE díj átadójára. Tavalyi évben a pandémia miatt nem tudták megtartani a rendezvényt, így annál nagyobb érdeklődés várta az idei eseményt.

A 3h építészirodától két különböző épület nyert a Köz-, és kereskedelmi épület kategóriában: 2021-ben az ország legnagyobb barokk kastélya, a fertődi Esterházy-kastély műemléki épülete nyugati szárnyának rekonstrukciója, a kortárs elemekkel finoman átszőtt helyreállítás nyerte el a zsűri tetszését. 2022-ben pedig az emberközpontú, újgenerációs Corvin Technology Park irodaház, ami Józsefváros legnagyobb városfejlesztési programjának része, a Corvin Sétány lezárásaként kap kiemelt szerepet.
 

Corvin Technology Park (Fotó: Danyi Balázs)

Az Esterházy-kastély nyugati szárnyában a képtár folyamatosan frissülő kiállításokkal, az egykor a személyzet lakhelyeként szolgáló patkószárny termei pedig az Esterházy-kincsek bemutatóhelyeként fogadják a látogatókat. A Corvin Technology Park WELL minősítésű irodái a dolgozók egészségi állapotát és jó közérzetét szolgálja, udvarai és terei pedig a városi életteret gazdagítják.
 

A 3h társalapítója, a díjakat átvevő Gunther Zsolt így nyilatkozott az eseményről:

„Két egymástól nagyon különböző épülettel szerepeltünk sikeresen, melyeket azonban egy fontos fogalom kapcsol össze – az innováció. A fertődi kastély íves mennyezete barokk társait idézi meg mai eszközökkel, ez valódi újítás a műemlékvédelem területén. A Corvin irodaház pedig nem egyszerűen munkahely, hanem térfüzérével közösségformáló kapuként is szolgál a sétány kezdőpontján. Nagyon örülünk az elismerésnek, hiszen Közép-Európa a mi tágabb otthonunk.” 

 

3h építésziroda | Web | Facebook | Instagram

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

BigSEE-díjas a Sanofi iroda enteriőrje

BigSEE-díjas a Sanofi iroda enteriőrje

A LAB5 architects csapata a Sanofi iroda enteriőrjének kialakításáért kapta az idei BigSEE díjat. A munkát a tervezők leírásában közöljük.

Újabb két magyar építészirodát jelöltek Mies van der Rohe Awardra

Újabb két magyar építészirodát jelöltek Mies van der Rohe Awardra

Közzétette a teljes listát a Mies Alapítvány, melyhez az építész stúdió és a Dobrosi Architects is csatlakozott.

A Corvin Technology Parké az első magyarországi WELL minősítés

A Corvin Technology Parké az első magyarországi WELL minősítés

A minősítés a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el.

Hirdetés