Hirdetés

Új  kiadvánnyal  jelentkezik  a  Csillag  Katalin  és  Gunther  Zsolt  által  alapított 3h építésziroda. 

A kötet az iroda elmúlt két évének projektjeit mutatja be.  

Többszörösen újító kezdeményezésről van szó, hiszen a könyvkiadás önmagában szokatlan gesztusnak számít a hazai építészirodák körében. A 3h kiadványa azonban műfajában is újat teremt, hiszen a lazább, benyomásokat ébresztő kötet az iroda 2013-­‐14-­‐es kollekcióját mutatja be a művészi albumok igényességével – egyetlen iroda munkásságának kétéves periódusát öleli fel, kontrasztot alkotva a nagyívű, korszakokat és stílusirányzatokat átfogó építészeti albumokkal.  

kép © 3h építésziroda

A könyv nem törekszik teljeskörű dokumentálásra, célja sokkal inkább az, hogy átfogó képet adjon a 3h munkáinak sokszínűségéről, az eltérő funkciókra és helyzetekre adható különböző válaszokról -­‐    aki végiglapozza, pontos képet kap arról, hogy 2013-­‐14-­‐ben milyen típusú tervek készültek az irodában. Olyan projektek  kaptak  helyet  a  kötetben,  mint  az  idén  elkészült  Vision  Towers irodaház és a nemrég Építészeti Nívódíjat nyert Geometria irodaház, ezenkívül olvashatunk műmlékvédelem-­‐projektekről, mint például a Szegedi Dóm rekonstrukciója, továbbá számos hazai és nemzetközi pályázatról. A tartalom rendkívül   gazdag,   annak   ellenére,   hogy   mindössze   két   évre   szorítkozik. Előrevetíti  a  rendszeresség  ígéretét,  a  kiadvány  ugyanis  sorozatindító szándékkal készült, a tervek szerint minden második évben továbbiak követik majd.

kép © 3h építésziroda 

A 3h építésziroda nem tekinthető elsőkönyves irodának, hiszen mindig is fontosnak tartották, hogy munkájukat ne csak a szűk értelemben vett szakmai közönség, hanem szélesebb érdeklődői kör is megismerhesse. Több hazai és nemzetközi  építészeti  albumban  szerepeltek  egy-­‐egy  munkájukkal,  saját kiadással pedig 2004-­‐ben jelentkeztek elsőként. A Építészet vidéken című könyv a vidék építészetének újragondolását mutatja be, a Két épület –   Audi   pedig   a   győri   Audi   gyár   számára   tervezett   irodaépületekről   nyújt áttekintést.

kép © 3h építésziroda 

Az új kiadvány a korábbiakkal együtt megvásárolható a FUGA építészeti központ  könyvesboltjában.

szöveg:sajtóközlemény 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Magyar épületek a Corporate Concepts. Space and Identity könyvben

Magyar épületek a Corporate Concepts. Space and Identity könyvben

A Geometria Irodaház és a Sauflon Innovációs Központ is szerepel a német kiadványban. 

Térdramaturgia

Térdramaturgia

Holger Kleine könyvéről Gunther Zsolt (3h építésziroda) írt.

Ezekkel a fejlesztésekkel gazdagodik idén Budapest

Ezekkel a fejlesztésekkel gazdagodik idén Budapest

Budapesti fejlesztések szempontjából idén sem fogunk unatkozni.

Hirdetés