Hirdetés

Öt pályázat részesült kiemelt megvételben.

Hirdetés

Tizennyolc pályázó vette át az elismerését hétfőn a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Kopp Mária Intézet és a Lechner Tudásközpont együttműködésében megvalósult bölcsődeépítési ötletpályázat ünnepélyes díjátadóján – közölte a Lechner Tudásközpont.

Tizennyolc elképzelést részesített megvételben a bíráló bizottság a bölcsődék tervezésére kiírt országos tervpályázaton. Az elismerő oklevelet Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke és Kovácsné Bárány Ildikó, a bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztos adta át a nyertes pályázóknak.

A Lukács és Vikár stúdió kiemelt megvételt nyert terve – Fotók: bolcsodeiotletpalyazat.hu

Az alkotóközösségek három kategóriában – új épület tervezése, meglévő intézmény bővítése, meglévő kockaház átalakítása témában – készíthették el terveiket, három különböző bölcsődei ellátási formára szabva. A pályázat célul tűzte ki a bölcsődék fejlesztéséhez szükséges alaprajzi elrendezések, funkciósémák kidolgozását, melyek átgondoltságuk és magas építészeti minőségük alapján követendő mintaként és kiindulási alapként szolgálhatnak a bölcsődei beruházásokat megrendelő szervezetek és intézmények számára.

A beérkezett negyven pályamű közül nyolc tagú, az építészeti és bölcsődei területet jól ismerő szakemberekből álló bíráló bizottság választotta ki azt a tizennyolc tervet, amelyek mintaként szolgálhatnak az új létesítmények tervezésében és meglévő bölcsődék felújításban egyaránt. A koncepciótervek a konkrét tervezés során példaként használhatóak a helyi adottságok és lehetőségek figyelembevételével.

Kiemelt megvételt nyert öt terv:

A nyertes pályázók teljes listáját itt olvashatod.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Öt elvárás mentén újulnak meg a Budavári Palotanegyed kertjei és parkjai

Öt elvárás mentén újulnak meg a Budavári Palotanegyed kertjei és parkjai

A Nyugati kertek átalakítását a Pagony Táj- és Kertépítész Iroda tervezi.

Úszóházat, szaunaházat és úszó világítótornyot is terveztek a Balatonra

Úszóházat, szaunaházat és úszó világítótornyot is terveztek a Balatonra

Több év kihagyás után ismét megszervezte a MOME az Úszóháztervezés a Balaton-parton kurzust. 

Magyar címfestő a Sex Pistols és a brit királynő közelében

Magyar címfestő a Sex Pistols és a brit királynő közelében

Bondár Róbert egy fiatal srác, aki aranyba borította London üzleteit.

Hirdetés