A bulvárlapok a Facebook közösségekkel karöltve lobbiznak azért, hogy vessen véget ennek a gyakorlatnak a polgármester.

Hatalmas eredményt ért el az elmúlt hónapokban New York városának hajléktalanokat segítő szakszolgálata (City’s Department of Homeless Services): a hajléktalanszállókról mintegy 10000 embert helyeztek át az üresen álló szállodai szobákba, hogy megakadályozzák a koronavírus elterjedését a hajléktalanok közösségében. Los Angelesben ez a szám meghaladja a háromezret, összességében pedig mintegy 15 000 szobát nyitottak meg a hajléktalanok előtt országszerte. 

A bulvárlapok és egyes Facebook csoportok agresszív nyomásgyakorlásának köszönhetően Bill de Blasio polgármester most azt fontolgatja, hogy véget vet ennek a gyakorlatnak, és visszaköltözteti az embereket a szállókra. A kritikusok szerint ennél rosszabb időzítést nem is választhatott volna a polgármester. Egyfelől a koronavírus, amely eddig 170 000 emberéletet követelt Amerikában, várhatóan újból erőre kap, másfelől egyre több a munkanélküli és hamarosan a kilakoltatási moratórium is véget ér, amelynek következtében még több ember kerülhet az utcára.

 A #HomelessCantStayHome nevű érdekvédelmi csoport azt kéri a városvezetőtől, hogy ne engedjen a nyomásnak, inkább nyisson meg 30 000 szobát a hajléktalanok előtt, és kövessék ezt a példát más nagyvárosok is.

#HomelessCantStayHome szerint a moratórium lejárta után New Yorkban mintegy egymillió bérlő veszítheti el otthonát. Bár a lakbérek fizetését április és június között befagyasztották, a kilakoltatási moratóriumot pedig októberig kitolták, márciusban mintegy 200000 kilakoltatási kérelmet nyújtottak be, amelyek végrehajtása és a bérlők fizetésképtelensége lakhatási katasztrófával járhat.

Forrás: Curbed




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Félbehagyott épületből négycsillagos superior szálloda Esztergomban

Félbehagyott épületből négycsillagos superior szálloda Esztergomban

A Market Építő Zrt. fejlesztése panorámát kínál a bazilikára.

Szerkezetkész az Andrássy úti A52 Hotel

Szerkezetkész az Andrássy úti A52 Hotel

A 121 szobás szálloda a jövő év elején nyithatja meg kapuit.

Hotel és irodaház: egymásra épülő előnyök

Hotel és irodaház: egymásra épülő előnyök

Az újjászülető Radetzky-laktanyában egymást erősíti majd a két funkció.

Hirdetés