A kiállításon ezúttal 16 ország több mint 120 alkotójának művei lesznek láthatók.

A kreatív szemléletet és az innovációt középpontba helyező, Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás kurátorok által alapított Határtalan Design / Design Without Borders (DWB) idei kiállítása október 10-én nyílik a Kiscelli Múzeumban

A nemzetközi tárlat 2021-ben is a műfajok és a tematikák közötti átjárhatóságot állítja fókuszba. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a bemutatott alkotások, projektek, tárgyak a különféle területek – a képzőművészet, a tárgy- és formatervezés, valamint a vizuális művészetek és az előadó-művészet – termékeny egymásra hatásának jelentőségét hangsúlyozzák.

A közönség idén 16 ország több mint 120 alkotójának művei mellett Made in Slovenia – The Future of Living címmel a szlovén design legújabb projektjeit is megtekintheti.

A válogatásban olyan világhírű alkotók munkái is szerepelnek, mint a finn Yrjö Kukkapuro, Erja Hirvi, a spanyol Jamie Hayón, a walesi Ross Lovegrove vagy a német Sebastian Herkner. 

Jamie Hayón alkotásai

Mindemellett az Észt Művészeti Akadémia Ékszer és Ötvös Tanszéke hallgatóinak munkái, valamint a Łódź Design Festival „must have”-pályázatán díjazott tárgyak is helyet kapnak a kortárs ékszertervező iskolákat bemutató sorozat keretében.

A hazai alkotók közül többek között a Blum&Wolf, Lőrincz V. Gabi, Kele Sára, Szigeti Szilvia és Harsány Patrícia munkái lesznek láthatók. 

Az október 10. és november 28. között megrendezett kiállításon a Dezeen Magazine-ban is bemutatott DWB VLOG filmjeit is vetítik majd. A Határtalan Design / Design Without Borders programjához továbbá nemzetközi online szakmai találkozók, prezentációk is kapcsolódnak, az összművészetiséget pedig a tárlatvezetéseken látható, illetve hallható kortárs komolyzenei és kortárs táncművészeti előadások is erősítik.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Több mint 80 ezren nézték meg az új reptéri utasmóló videóját

Több mint 80 ezren nézték meg az új reptéri utasmóló videóját

Pontosabban Magyarósi Csaba videóját, amit az influencer január 16-án posztolt.

Lugano merész innovációkkal álmodja újra a vízpartját

Lugano merész innovációkkal álmodja újra a vízpartját

Hogyan lehet progresszív módon újraírni város és tó viszonyát? Városfejlesztési koncepció Svájcból.

A Liget projekt példáján keresztül illusztrálják, hogyan kell építészeti versenyt nyerni

A Liget projekt példáján keresztül illusztrálják, hogyan kell építészeti versenyt nyerni

Mire érdemes figyelnie egy stúdiónak a nemzetközi építészeti pályázatokon?

Hirdetés