Hirdetés

A pályázók Szathmáry Csilla, Szecskő Heléna és Tóth Emese voltak.

Hirdetés

A budapesti Eötvös úti víztorony felújítása - fémlemez tetőfedésének, díszműbádogos elemek és csapadékvíz-elvezetésének kiviteli tervezése - kapta az idei Év Tetője pályázat Aranyceruza díját, a pályázók Szathmáry Csilla, Szecskő Heléna és Tóth Emese voltak - közölte az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ). A víztorony generáltervező építész cége a KÖZTI, a tervezést Havrán Judit vezette.

AZ ÉMSZ közleménye szerint az idén 57 pályázat érkezett a díjra; a beküldött pályamunkákból huszonhetet tartott elismerésre méltónak a zsűri: hét nívódíjat, nyolc kategóriadíjat, három különdíjat adtak át, valamint Aranyceruza Vándordíjjal jutalmazták a legjobbnak ítélt szaktervezőt. Elismerő Oklevelet vehetett át kilenc pályázó.

A díjról közölték azt is, csaknem harminc évvel ezelőtt alapították az akkori vezetők azzal a céllal, hogy a szakmabeliek be tudják mutatni legújabb munkáikat és a minőségi és szép tetőknek legyen egy nyilvánosságot adó rendezvénye. A pályázaton részt vehet minden olyan belföldi és külföldi természetes és jogi személy, aki tető vagy homlokzat építtetője, kivitelezője vagy tervezője (a tervező pályázata csak a kivitelezői pályázattal együtt beadva érvényes). Pályázni az adott időszakban minden Magyarországon jogszerű engedélyek alapján megépült lakó-, köz-, ipari vagy mezőgazdasági épület tetőjével vagy homlokzatával lehetett, amelyeket 2019. január 1. és 2020. december 31. között adtak át.

Az összes díjazott méltatása a díjátadón készült videóban látható.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tapéták, amikben a grafikai ábrázolás technikai háttere párosul az emberek iránti nyitottsággal

Tapéták, amikben a grafikai ábrázolás technikai háttere párosul az emberek iránti nyitottsággal

Így készülnek Paál Zsuzsanna tervezőművész egyedi tapétagrafikái.

Új hullám a Balaton partján, avagy családi nyaraló fából

Új hullám a Balaton partján, avagy családi nyaraló fából

A fával, mint építési anyaggal idehaza csak lassan barátkozunk, de a folyamat valós, és ez a ház is adhat neki egy löketet. 

Helló Veszprém, itt a KUNSZT! - Új dizájnbolt nyílik augusztusban

Helló Veszprém, itt a KUNSZT! - Új dizájnbolt nyílik augusztusban

A KUNSZT! nyílt pályázaton hirdet bemutatkozási és árusítási lehetőséget kortárs tervezőknek

Hirdetés