Hirdetés

A képzőművész geometrikus absztrakt munkáit a generált véletlen és az idő hozza létre.

Hirdetés

Az ARCOmadrid E-xhibitions online kiállítási platformján havonta megújuló tárlatokkal várja az érdeklődőket, ahol a 2021-es ARCOmadrid és ARCOlisboa képzőművészeti vásáron résztvevő galériák mutatkoznak be. Áprilisban a Molnár Ani Galéria ezen a felületen Wolsky András egyéni kiállításával szerepel. A kiállítás megtekinthető és bejárható az alábbi linkeken: Wolsky András @ARCO E-xhibitions.

 Fotó: Molnár Ani Galéria

Wolsky András (1969) tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végezte. Díjak és ösztöndíjak birtokosa, művei megtalálhatók köz- és magángyűjteményekben, többek között a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban, a veszprémi Modern Képtár – Vass László Gyűjteményben. Számos alkalommal szerepelt egyéni és csoportos kiállításokon itthon és külföldön egyaránt.

Geometrikus absztrakt munkáit egy általa kitalált szabályrendszer, a generált véletlen és az idő hozza létre, így maguk a formák, melyek sajátos rendszerbe illeszkednek, magukba foglalják létrejöttük folyamatát.

Több darabos, gyakran diptychon vagy triptychon formában installált alkotásai a „rend és rendszer ütköztetései a kiszámíthatatlannal”.

WOLSKY András, A véletlen rétegei triptichon / 2011, akril, vászon, fa / 100x300x5 cm, Courtesy of Max Bill - Georges Vantongerloo Foundation

Az ARCOmadrid kiállítást 2021. július 7–11. között rendezik Madridban, a vásáron a Molnár Ani Galéria Konok Tamás egyéni kiállításával vesz részt.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Zoboki Gábor: Nagyon sajnálom, hogy lesz Budapesten magasház

Zoboki Gábor: Nagyon sajnálom, hogy lesz Budapesten magasház

Interjú az építésszel, aki egyáltalán nem rajzol számítógéppel.

Zöld épület és KÉK-központ is lehetne a Teherelosztóból

Zöld épület és KÉK-központ is lehetne a Teherelosztóból

Az építészek sok mindent tudnának kezdeni Virág Csaba lebontásra ítélt épületével.

Töltsd le a 150-es lapszámot!

Töltsd le a 150-es lapszámot!

A teljes OCTOGON 150-es lapszám, pdf formátumban.

Hirdetés