Hirdetés

Fókuszban a fenntartható design. 

Március 20-án, az idei első WAMP vásáron a fenntartható design kerül fókuszba, ahol az ökotudatos design és divat tervezői mutatkoznak be.  A szekció kiállítóin túl, rengeteg divattervező, ékszerész, formatervező tavaszi kollekciója debütál, és egy nagyobb gasztro részleg is várja a látogatókat.

A tavasz kezdetével több mit száz kiállítóval startol a WAMP a Millenárison. A designvásáron ezúttal a fenntarthatóság és az ökodesign kapja a főszerepet, így a már ismert WAMP-os kiállítók kínálata mellett a látogatók környezetbarát és etikus körülmények között készült kisszériás öltözékek, újrahasznosított ékszerek és kiegészítők, lakberendezési tárgyak, természetes kozmetikumok és őstermelői finomságok közül is válogathatnak. 
Sokak örömére márciusban a TOMS cipőmárka is a WAMP kiállítója lesz. A brand – amely 2014 óta van jelen Magyarországon – világszerte az egyik legjelesebb képviselője a társadalmilag felelős, etikus divatnak. Blake Mycoskie amerikai utazó 2006-ban alapította meg a TOMS-t, egy Argentínában tett utazását követően, ahol szembesült azzal, hogy a helyi falusi gyerekek közül soknak egy cipője sincs. A One for One modellnek köszönhetően a cég minden egyes eladott pár után eljuttat egy pár cipőt egy rászoruló gyereknek. Már az első évben 10 000 pár cipőt osztottak szét, az elmúlt 10 évben pedig összesen 45 millió kisgyerek jutott ilyen módon cipőhöz világszerte, mindig helyi segítő szervezeteken keresztül. A vagány és szuperkényelmes cipők rengeteg színben, mintázatban és designban lesznek kaphatóak a vásáron. A WAMP-al közös Facebook játékon most egy pár TOMS cipőt is nyerhet egy szerencsés!

fotó © WAMP

Márciusban a WAMP is új, ökotudatos dekorációt kap. A Millenáris D csarnokát ezúttal egy különleges, környezetbarát installáció díszíti, amely egy vadonatúj márka, a Binpile manufaktúrájában készül. A Binpile egy most induló lakberendezési dizájn termék, amely lakossági és vállalati ügyfeleket egyaránt megcéloz. Egyedisége abban áll, hogy újrahasznosított faanyagból készült modul elemei, felhasználástól függően, kreatívan alakíthatók, könnyen összeszerelhetők, szétszedhetők, bővíthetők, és rendkívül időtállók. A WAMP információs pultja és a kiállítótér díszítése is Binpile elemekből készül ezen az alkalmon.   

A Hónap tervezője márciusban László Edina márkája a Lazlo. László Edina egészen különleges szereplője a hazai divatvilágnak. Márkája holisztikus szemléletet tükröz, s nem állnak távol tőle a slow irányzat elvei sem. Edina kizárólag természetes matériákkal dolgozik, a minták festéséhez sem használ káros anyagokat tartalmazó festékeket. Ahogyan az anyagválasztást és az alkalmazott technológiákat környezettudatos szemlélet hatja át, hasonló felelősséggel gondolkodik munkatársairól, s a választott kivitelezőkről. Azt vallja, hogy a dizájnernek hatalmas a felelőssége, legyen szó a környezet megóvásáról vagy éppen társadalmi kérdésekről. A legfrissebb Phosphene elnevezésű kollekciót a március 20-i WAMP-on láthatja először a nagyközönség.

20-án a vásár vendégei lesznek a Moholyi- Nagy Művészeti Egyetem (MOME) diákjai és az Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákvállalkozásai is. A MOME tárgyalkotó tanszékének tanulói gyönyörű kerámiákkal készülnek, használati-, dekorációs- és ajándéktárgyak is megtalálhatóak lesznek a kínálatban.  Az AKG Diákvállalkozási programjának keretében három csapat mutatkozik be az egyéves projekt során készített design termékekkel. A tanulók munkái a WAMP-on debütálnak, a látogatók pedig meg is vásárolhatják az egyedi, kisszériában készült termékeket.
A vásáron a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a WAMP közös adománygyűjtést szervez. A látogatók használt, de jó állapotban lévő ruhákkal, játékokkal és háztartási eszközökkel támogathatják a szervezet zuglói átmeneti otthonában élő rászoruló családokat és gyerekeket.  Az adományokat a bejáratnál, a WAMP infópultjánál lehet leadni reggel 10 órától a vásár végég. A Szeretetszolgálat kiállítóként is jelen lesz a rendezvényen, a standjuknál fogyatékkal élők által készített kerámiákat és teákat vásárolhatnak a látogatók, a befolyt összegből pedig a szervezetet támogatják. 

2016. március 20. Millenáris D Csarnok
Nyitva: 10.00 – 18.00 
A belépés 500 Ft, amely levásárolható. (x)

szöveg:sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Személyre szabott design-kollekciók a WAMP-on

Személyre szabott design-kollekciók a WAMP-on

Bőr, vászon és újrahasznosított anyagok; letisztultság, eredetiség és frissesség – ezzel mind találkozhatsz vasárnap a Bálnában.

Budapest legnagyobb design vására a Bálnában

Budapest legnagyobb design vására a Bálnában

Több mint száz hazai alkotóval vár a WAMP a Design Héten, október 6-án.

Élvezd szabadon a designt Budapesten!

Élvezd szabadon a designt Budapesten!

Augusztusban két helyszínen is találkozhattok a WAMP-os tervezőkkel.

Hirdetés