Hirdetés

Meghackelte a saját kiállítását a Clevelandi Természettudományi Múzeum.

Minden idők egyik legismertebb autótípusa előtt tisztelgett a Clevelandi Természettudományi Múzeum, egyben persze csapott egy kis hírverést magának.

A múzeum a Reddit közösségi oldalon bukott le, amikor a muppaphone nevű felhasználó megosztott egy képet az intézmény rovargyűjteményéről. A gombostűre szúrt állatkák között helyet kapott egy Bogárhátú is, vagyis a klasszikus vonalvezetésű Volkswagen. Az összetéveszthetetlen, púpos hátat 1938-tól 2003-ig gyártották, a nevéhez híven valódi népautó lett, az autótörténet egyik ikonikus típusává vált.

A reddit felhasználói értékelték a poént, de néhányan megjegyezték: nem a clevelandiek az elsők, akiknek ez eszébe jutott: hasonló geggel találkozhatnak az Ausztrál Természettudományi Múzeumba látogatók, míg mások Berlinben láttak a rovarok között Bogarat. A hasonló gegek nem csak bogár-vonalon népszerűek a múzeumoknál: tavaly az amszterdami Rijksmuseum napokkal azután előállt egy ötlettel, miután Banksy Girl and Balloon címe képe ledarálta magát egy aukción. A hollandok egy tízdolláros ajándéktárgyat terveztek, amelyen klasszikus festmények képeslapnyi változatát lehetett ledarálni. Mondani sem kell, a Hello from Banksy-sorozat első eresztését pillanatok alatt elkapkodták.

Ezzel párhuzamosan létezik egy másik múzeumi trend: néhány napja a legnagyobb párizsi múzeumok közölték, hogy ingyenesen elérhetővé teszik a gyűjteményeikben található több mint 100 ezer műalkotás nagy felbontású digitális reprodukcióját, de az elmúlt években több múzeum már meg is tette ezt. Erről itt írtunk bővebben, a cikk végén összegyűjtve néhány ingyenessé tett gyűjteményt.

És mi a helyzet a VW-vel? A német cég már rég elhagyta a Bogár-korszakot, éppen azért tervezett magának új logót tavaly, hogy azzal  korszakhatárt jelöljön. Az elsőre egyszerűnek tűnő változtatásokat néhány grafikus egyenesen „forradalminak” tartotta.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Magyar építészek nyerték az izlandi múzeum tervezésére kiírt nemzetközi pályázatot

Magyar építészek nyerték az izlandi múzeum tervezésére kiírt nemzetközi pályázatot

Az épület olyan, mintha a látogató nem egy múzeumba, hanem magába a tájba sétálna bele.

Egy kulturális tér, amelyet emberek és elefántok egyaránt látogathatnak

Egy kulturális tér, amelyet emberek és elefántok egyaránt látogathatnak

A cél az elefántok és az emberek évszázadok óta fennálló szimbiózisának védelme.

Falatnyi boldogság egy váratlan helyről

Falatnyi boldogság egy váratlan helyről

A világ egyik leglazább múzeuma az egyetlen weboldalból álló Winamp Skin Museum.

Hirdetés