A francia-magyar Visart Művészeti Akadémia végzős évfolyama négyéves tanulmányait követően diplomavédés előtt áll.

A francia-magyar Visart Művészeti Akadémia végzős évfolyama négyéves tanulmányait követően diplomavédés előtt áll.
Diplomakiállításuk megnyitója 2016. május 25.-én pénteken délután 18 órakor lesz, bevezető szöveget mond Kádár Gergely, tervezőgrafikus, a Visart tanára.


 
A VISART Művészeti Akadémia a párizsi PSVA-Paris School of Visual Arts társintézménye, 2004-ben kezdte meg működését Budapesten. Vizuális kommunikáció szakán párhuzamosan négy szakirányt tanulnak hallgatóink: reklám, multimédia (animáció és webdesign), csomagolás és grafikai tervezés (arculat, plakát, tipográfia, kiadvány), sikeres diplomavizsgájuk után francia diplomát szereznek.
A fiatal tervezők a vizuális kommunikáció különféle területein dolgoztak az elmúlt négy évben, a diplomastandon ezekből is mutatnak megoldásokat. Látható lesz villanykörte csomagolás, címke cidernek, mesepark arculat vagy animáció egy kitalált üditőitalnak, kiadványok kísérleti tipográfiával és a hallgatók saját weboldalainak designtervei.


 
Az iskolai feladatok mellett a végzősök bemutatják komplex diplomaprojektjüket: például lesz közöttük interaktív pop-up mesekönyv egy kislány félelmeiről; animációs filmek adatbázisa, amelyben hangulatunknak megfelelően lehet válogatni a filmek közül; egy praktikus segítőcsomag „a fiatal felnőttkor túléléséhez” és elkészült egy (egyenlőre még fiktív) terv a Visartos diákok belső közösségi oldalának dizájnjára is.A 2018-ban diplomázók névsora: Árvai Anna, Józsa Teleki Kinga, Juhász Franciska, Kiss Attila, Kormány Berta, Kovács Kinga, Kun Bianka, Németh Anikó.
 
A kiállítás május 24.-30.-ig tekinthető meg, hétköznapokon 9-18 óra között.
Visart Művészeti Akadémia 
Budapest 1132 Váci út 60.

forrás: sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Inspiráló újdonságok az idei Konyhakiállításon

Inspiráló újdonságok az idei Konyhakiállításon

Milyen az ideális konyha, miként tudjuk a legtöbbet kihozni akár a legkisebb étkezőből, és vajon mely designtrendek a legnépszerűbbek most a konyhai kis- és nagygépek világában?