Hirdetés

A sétán jól átjön az a vibrálás, amely Kahlo személyiségét és az egész életét jellemezte.

Hirdetés

A mexikói festőművésznő hagyatékát őrző Frida Kahlo Museum egy különleges virtuális sétára invitál mindenkit, akit érdekel Mexikó egyik legemblematikusabb alakjának munkássága, de nem áll módjában ellátogatni az országba. Mostantól bárki beléphet a híres Casa Azul (Kék Ház) falai közé, ahol Kahlo 1907-ben meglátta a napvilágot és ott is hunyt el 47 éves korában.

A túrát az érdeklődők a ház buja udvarán kezdik, ahol rögtön szembetűnik egy, a maják piramisaihoz hasonló építmény. A ragyogó, sárga padlójú házba belépve egy galériába jutunk, ahol Frida Kahlo és férje, Diego Rivera híres alkotásai láthatók. Ezután következik a házaspár egykori lakótere, benne Kahlo népművészeti tárgyaival és az alkotóteremmel. 

Az 1930-as évek végétől vált Kahlo nemzetközileg ismertté, többen azonban inkább a forradalmárt látták benne és nem a művészt, politikai szempontból ugyanis nagyon aktív volt: 1937 és 1939 otthonába fogadta Lev Trockijt, akit Sztálin száműzött a Szovjetunióból, Kahlo pedig maga is a Mexikói Kommunista Párt és a Szovjetunió lelkes híve volt.

Frida Kahlót napjainkban a legnagyobb mexikói művészek közt tartják számon, halála után a feléje irányuló figyelem egyre csak nőtt. 

A Casa Azul 1958 óta múzeumként működik. Érdemes tenni egy kört a házban, ugyanis a virtuális túrán is jól átjön az a vibrálás, amely Kahlo személyiségét és és egész életét jellemezte. Ide kattintva máris kezdheted a sétát. 

Forrás: Frida Kahlo Museum 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az utcák helyett inkább sétálj egy jót a Gízai piramisok között!

Az utcák helyett inkább sétálj egy jót a Gízai piramisok között!

A Giza Project keretében most ingyenesen bebarangolható III. Mereszanh kriptájának virtuális 3D modellje. 

A Le Corbuffet szakácskönyv a 20. század legnagyobb művészeit idézi meg

A Le Corbuffet szakácskönyv a 20. század legnagyobb művészeit idézi meg

Nagy-Macaroni László sajtos tésztájától egészen  Mies van der Roe mártásáig.

Lenny Maughan futóköreiben megrajzolta Frida Kahlot

Lenny Maughan futóköreiben megrajzolta Frida Kahlot

És még 53 másik alakzatot, úgy fut, hogy útvonalai különböző formákat hoznak létre. 

Hirdetés