Virágzó falak

A torinói ATP tenisztornára készült Serena Confalonieri új installációja.

Serena Confalonieri a grafikai, textil-, enteriőr- és terméktervezés területein alkot. A milánói művészeti vezető-designer jellegzetes, színes stílusa mély érzelmekkel bír, formavilágát a parabola és más geometrikus alakzatok jellemzik. Munkáinak különleges karaktert kölcsönöz a meglepő anyagpárosítás, a játékosság és a finom irónia. A designer Torinóban, a Nitto ATP tenisztorna alkalmából mutatta be a Volée helyspecifikus installációt.

 

 

A torinói Teatro dei Ragazzi adott otthont a Woodland művészeti- és design kiállításnak, ennek részeként mutatkozott be munkájával Confalonieri. A Volée a Teatro dei Ragazzi kiemelt, exkluzív épületében, a LEA-ban (Lead Exclusive Area) kapott helyet, és az ATP, a Sport and Heatlh és az Olasz Teniszszövetség nemzetközi vendégeinek fogadására készült.

 

 

Az installációt az érintetlen természet koncepciója ihlette, témája a vadonhoz való visszatérés lehetőségét kínálja. A megteremtett szituációban az ember megszabadul a civilizáció hatásaitól, és visszanyeri az ösztönök által vezérelt, harmonikus élet szabadságát. Serena Confalonieri elképzelése szerint

az élővilág visszakúszik az ember által épített környezetbe, átszövi azt, hogy végül visszaszerezze elkobzott területeit.

 

A designer Pelma poriuretán habból készült paneleket használt a padok, asztalok és a recepció kialakításához, ezek mindegyikét a klasszikus oszlopokat idéző, függőleges bemarásokkal mintázta. A Volée élénk, lila, narancs, zöld, sárga és fehér színű, szárított növénykompozíciója uralja a teret: életre kel, és elsőre megragadja a tekintetet, ahogy előtör a sárga-szürke habfalak közül.

 

 

A vegetáció a Volée kompozíciójának statikus, örökkön létező eleme, ami erőre kap, és eluralkodik az architektúrán. Confalonieri képzete a valóság és fikció határára sodorja, és egyfajta idegenérzettel ruházza fel a bent tartózkodót. A Nitto ATP tornára és azon belül a teniszjátékosok finom, elegáns mozdulataira az egyedi installáció könnyed és kecses íveivel reflektál.

 

 

Serena Confalonieri | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: CORA

 

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Virágzó falak

Virágzó falak

A torinói ATP tenisztornára készült Serena Confalonieri új installációja.

Hybrid Art Camp 2023

Hybrid Art Camp 2023

Hybrid Art Camp 2023 – Alkotótábor felhívás

Vibráló színek, geometrikus minták
  • 2023-07-14 10:00
  • Deco

Vibráló színek, geometrikus minták

Camille Walala londoni stúdiója 

Hirdetés