Hirdetés

A Design Institute Art Brunch elnevezésű programsorozatának következő része, a Kezdetben volt a kert II. című kiállítás április 23-án nyílik az ELTE Füvészkertben

 

Az Art Brunch műfaji határokon átívelő programsorozat, ahol a művészet eszközeivel lehetőséget teremtenek jobban megismerni a környezetünket és a jövőnket. A Design Institute inspiráló helyszíneken, ezúttal – az első Kezdetben volt a kert kiállításukhoz hasonlóan – az ELTE Füvészkertjében teremtenek lehetőséget a művészeti alkotások felkutatására és minőségi, közös időtöltésre.

„Kollektív felelősségünk, hogy szenzibilis módon formáljuk és fenntartsuk az ökológiánkat, a művészet értékei figyelembevételével” – írják a szervezők.


Az április 23-án nyíló és május 31-ig megtekinthető Kezdetben volt a kert II. című kiállításon Lesznai Anna II. kötetére reflektálva tesznek kísérletet arra, hogy kritikai és komplex módon folytassák a Kezdetben volt a kert I. kiállítás tematikáját.

A 250 éves Füvészkert már többször költözött, és zsugorodott területileg az évek alatt. A túlépített, nyüzsgő városi környezetben erre a zöld oázisra nagyobb szükségünk van, mint valaha. Erre a feszültségre reagálva képzőművészek egy csoportja „költözött be” a Kertbe, ahol munkáikon keresztül kritikai szempontból vizsgálják az ökoszisztémánk fenntarthatóságát.
 


A botanikus kert, amely egy élő múzeum, békés és nyugodt környezetként lehetőséget kínál, hogy különféle művészeti beavatkozásokkal újra rácsodálkozzunk, milyen csodálatosan sokszínű és izgalmas flóra vesz körül minket. A kanonizált kiállítói terekből kilépve lehetőségünk nyílik egyszerre feltöltődni, tanulni és elveszni a természetben.

A kiállítás célja, hogy segítse az egyensúly megtalálását, megtartását.


KIÁLLÍTÓK | Bolla SzilviaFuzzy Earth, Kis Róka Csaba, Kiss Tibor, Oláh Orsolya, Stark Attila, Süveges Rita, Tóth Márton Emil, Ulbert Ádám

 

KURÁTOR: Kavalecz Eszter, designer, Oláh Orsolya, képzőművész, kurátor
MEGNYITÓ: 2022. április 23. szombat 11:00
A KIÁLLÍTÁST MEGNYITJA: Patrick Tayler, festő művészeti író
A KIÁLLÍTÁS MEGTEKINTHETŐ: 2022. április 23-tól 2022. május 31-ig
HELYSZÍN: ELTE Füvészkert (1083 Budapest, Illés u. 25.)

Látogatható minden nap 09:00 és 16:00 között.

A belépés díjköteles, amit a helyszínen, a Füvészkert portáján lehet megváltani.

 

Fejléckép: Gosztom Gergő | Kezdetben volt a kert I.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A LEGO és a MOME egyesíti kreatív erejét 

A LEGO és a MOME egyesíti kreatív erejét 

A Talent Awards alkotópályázattal indul az együttműködés, melyre LEGO elemekből készült mozaikalkotásokat várnak.

Az épített zsidó örökség újragondolása

Az épített zsidó örökség újragondolása

Az OR-ZSE pályázata egyetemi hallgatók számára.

Hirdetés