Építőművészet, formatervezés és tervezőgrafika a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának Design Tanszékén

Új egyetemi designképzés indul Győrben – olvasható a Széchenyi István Egyetem Design Campusának honlapján. Az intézmény immár az építőművészet, a formatervezés vagy a tervezőgrafika iránt érdeklődők számára is biztosít felsőfokú képzést.

A világban történő változások újfajta reakciókat kívánnak, így a 21. század designoktatása is új szemléletmódot igényel. Milyen lesz a jövő városa, munkahelye, lakása, közlekedése? Milyen lesz a virtuális környezete? Milyen tárgyakkal, képekkel találkozunk majd nap mint nap? – ezeket a kérdéseket teszi fel az intézmény és keresi rájuk a választ a design eszközeivel, teret adva a kísérletezésnek, nyitottságnak, rugalmasságnak, a problémamegoldó gondolkodásnak és újító szemléletnek.

Kreatív gondolatokra, a tehetséget felszabadító együttműködésre, innovációra és elemző gondolkodásra van szükség az építészet, a formatervezés és a tervezőgrafika területén is, hogy jól tudjunk válaszolni az egyéni, a helyi és a globális kihívásokra.

Erre készítjük fel a hozzájuk jelentkezőket – hirdeti magáról az intézmény a képzés weboldalán.

Az oktatás kis létszámú csoportokban, inspiratív környezetben valósul meg, több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek, nemzetközi elismertséggel rendelkező tervezők és innovatív elméleti szakemberek vezetésével. Az oktatók között található – a teljesség igénye nélkül – Karácsony Tamást, Somogyi Krisztinát, Miklósi Ádámot, Dénes Nórát és Herczeg Tamást.

Lokációja miatt is megfelelő helyszín lehet egy új designképzés számára Győr. Az intézmény reményei szerint a Széchenyi István Egyetemen induló új designszakok és a körülöttük szerveződő kreatívipari központ a regionális szerepkörén túl a Ljubljana – Graz – Linz – Bécs – Pozsony – Kassa, valamint a Zalaegerszeg – Szombathely – Sopron – Veszprém – Székesfehérvár városokkal kiteljesedő innovációs-, kulturális- és művészeti kapcsolatok meghatározó szereplője lesz.

Forrás: designcampus.hu
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Szódásszifon alakú csúszdatorony és megszépülő Hajós Alfréd épület

Szódásszifon alakú csúszdatorony és megszépülő Hajós Alfréd épület

Ilyen lesz a fürdő átalakításával és bővítésével létrejövő győri vízi élménypark.

Átfogó folyóparti rehabilitáció készülődik Győrben

Átfogó folyóparti rehabilitáció készülődik Győrben

A Győri Kulturális Városközpont Projekt koncepcióterve.

Új egyetemi designképzések Győrben

Új egyetemi designképzések Győrben

Építőművészet, formatervezés és tervezőgrafika a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának Design Tanszékén

Hirdetés