Hirdetés

2019. január 8. és 11. között a lakás- és kereskedelmi textíliák nemzetközi szakvásárán fiatal vállalatok, valamint a jövő termék- és textiltervezői várják frissítő inspirációkkal és innovatív textilipari fejlesztésekkel a szakembereket. 

2019. január 8. és 11. között a lakás- és kereskedelmi textíliák nemzetközi szakvásárán fiatal vállalatok, valamint a jövő termék- és textiltervezői várják frissítő inspirációkkal és innovatív textilipari fejlesztésekkel a szakembereket. A Heimtextil széles körű tehetséggondozó programmal és egy új versennyel most rivaldafénybe helyezi az újonnan érkezőket.

Új junior-kezdeményezés a Heimtextilen

A főiskolák és egyetemek NEW & NEXT versenyén a Messe Frankfurt fiatal szakembereket támogat: a jövő textiltervezői részére nemzetközi platformon történő debütálást biztosít. "A verseny a főiskolai és egyetemi diplomások számára lehetőséget kínál arra, hogy a Heimtextil keretében bemutassák diplomamunkájukat a nemzetközi szakmai közönségnek, és kapcsolatba léphessenek az ipar képviselőivel" - mondta Olaf Schmidt, a Messe Frankfurt textil és textiltechnológiai alelnöke.

A Heimtextil NEW & NEXT versenye a textiltervezésre és más kapcsolódó szakmai oktatásra szakosodott németországi és nemzetközi felsőfokú tanintézményeknek ad teret. A verseny győztesei kiállítói standot kapnak, ezzel pedig lehetőséget arra, hogy bemutatkozzanak a "Textile Design" termékcsoport területén a 3.0 csarnok NEW & NEXT szekciójában. A tanintézmények képviselői 2018. augusztus közepétől ingyenesen regisztrálhatnak a versenyre http://www.heimtextil-newandnext.com/en/application/ címen. A benyújtási határidő 2018. szeptember 30.

A NEW & NEXT már évek óta az új tehetségek gondozásának szinonimája a Heimtextilen, ahol olyan új márkák mutatkozhatnak be, amelyek legfeljebb öt éve vannak a piacon. Friss dijázn ötleteivel a legutóbbi Heimtextilen 50 új piaci szereplő léphetett ki a nemzetközi porondra. A lelkes, ifjú stúdiók mindenekelőtt a "textiltervezés" termékkategóriában hódítottak (legközelebb a 3.0 csarnokban). Ezen felül a NEW & NEXT résztvevők a 9.0 és a 12.0 csarnokban is kiállítják kreatív fürdőszobai, hálószobai és asztali dizájn ötleteiket.

"House of Textile": 2025 lakóterei

A "House of Textile" projekttel a Német Lakástextil-ipari Szövetség (Heimtex) a Heimtextil szakvásárral, továbbá az egyetemek és főiskolák közreműködésével versenyt szervez építész, belsőépítész és textiltervező hallgatók számára. A feladat az, hogy a verseny résztvevői bemutassák: elképzelésük szerint milyen szerepet kap a lakástextília 2025-ben a lakás, munkahely és utazás területein. A 10 legjobb ötlet virtuális teret kap a Heimtextil 2019 szakvásár 9.0 csarnokában. Ugyanitt mutatkozik majd be a felsőoktatási textildizájn verseny öt legjobb textilterve.

Talent Lab előadások: Bepillantás az építészetbe és a szállodaiparba

A Heimtextil 2019. január 11-én, pénteken, a 4.2 csarnokban előadássorozatot kínál fiatal építészek, belsőépítészek és szállodatervezők számára „Interior.Architecture.Hospitality Lectures“ címmel. Az előadások és panelbeszélgetések során a fiatalok betekintést nyerhetnek különböző helyszínek és helyiségek textildíszítésébe.

ZVR Junior Nap: Fiatal belsőépítészek programja

A Heimtextil a Német Központi Belsőépítész Szövetséggel (ZVR) egy olyan programot állított össze szakiskolák, mestertanocok, PLW (A Profik Tudnak) versenyek résztvevői és a ZVR ifjú képviselői számára, amely a fiatal tehetségek számára vonzóvá teszi a világ vezető szakvásárát. „A Heimtextil minden fiatal lakberendező számára kötelező program. A ZVR nagy örömmel várja a jövő év juniorjainak részvételét a kiállításon" - mondta a ZVR vezérigazgatója, Heike Fritsche.

Ifjú Mesterek Találkozója a DecoTeam-nél

A DecoTeam standján a lakberendezők új generációját várják az Ifjú Mesterek Találkozójára 2019. január 10-én csütörtökön, 17 órától a 8.0 csarnokban. A program keretein belül a fiatal mesterek aktív részvételére számít a DecoTeam. "A jövőbeli mesterek a világ vezető szakvásárán rálátást kapnak az új szezon trendjeire. Örömmel várjuk a találkozót és kíváncsiak vagyunk, milyen termékrendezést produkálnak a fiatalok a DecoTeam-ben"- mondta Ottmar Ihling, a DecoTeam szóvivője.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A textilipar fellegvására

A textilipar fellegvására

A Techtextil, a Texprocess és a Heimtextil Summer Special: újraindítják a világ textilipari szakvásárait Frankfurtban.

Elhalasztják a textilipar legfontosabb vásárát

Elhalasztják a textilipar legfontosabb vásárát

Jövő január helyett májusban rendezik a Heimtextil szakvásárt, viszont a trendek már most látszanak.

Fenntartható termékekkel jön a Heimtextil 2020 szakvásár

Fenntartható termékekkel jön a Heimtextil 2020 szakvásár

Az 50., jubileumi rendezvény soha nem látott mennyiségű fenntartható terméket mutat be, inspirációkat nyújtva a kereskedelem, kézműipar és az ipar számára.

Hirdetés