Szőnyegmozaik

Színpompás mozaik uralja egy nemrég felújított valenciai penthouse enteriőrjét.

Az Isabel Roger Sánchez és Daniel González López építész házaspár által alapított spanyol DG Estudio Arquitecto Valencia iroda a fényt és a természetes anyagokat tisztelő, nyugalmat árasztó munkáival jellemzően a magánlakások terén találkozhatunk, ahol az építészettől kezdve a belsőépítészeti részletekig átfogó tervezést vállalnak. Az általuk jegyzett valenciai penthouse-ban fával lágyították a színes mozaikcsempék által uralt tereket.

 

 

A 100 négyzetméteres lakás egy klasszikus lakóépület legfelső szintjén található Valencia Ruzafa nevű, nyüzsgő negyedében. A tervezők kezét erősen megkötötte az az elképzelés, hogy az ingatlan eredeti hangulatát a meglévő padló- és mennyezetburkolatok megtartásával őrizzék meg.

 

 

A nappali és a konyha egyesítésével egy nagy közösségi tér jöhetett létre. A többi helyiséget – három hálószobát, két fürdőt és a teraszt – változatlanul hagyták. Három olyan biztos pont volt az eredeti belső kialakításában, amit a DG Arquitecto mindenképp meg akart tartani: a színes mozaikpadlót, a díszléceket és az íves vonalú, üvegezett ajtókat. Ezeket a meghatározó elemeket egészítették ki aztán fával, ezzel a melegséget, egységességet biztosító természetes anyaggal.

 

 

A natúr tölgyfa számos helyen megjelenik a lakásban: a konyha és a nappali bútorzatában, az ablakbeugrókban, valamint az váltja a padló nagy részét beterítő mozaikszőnyeget is a szintén tölgyfa szekrényekkel berendezett gardróbban. Sőt, a hálószobák és a terasz közötti kis terekben is visszaköszön ez a melegséget árasztó anyag – ezeket a helyiségeket úgy tervezték, hogy a minőségi időtöltésre, például olvasásra, otthoni munkavégzésre legyenek alkalmasak.

 

 

Az Archilovers Best Project 2021 díját bezsebelő projekt egy nemrég megújult lakást tár elénk, a régi és új nyugalmat árasztó, tökéletesen összehangolt egységében.

 

 

DG Estudio Arquitecto Valencia | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: designboom

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tűz és föld egyesülése

Tűz és föld egyesülése

Májusban az OCTOGON online témája a kerámia.

Rekordnagyságú LEGO mozaikot alkottak a MOME-n

Rekordnagyságú LEGO mozaikot alkottak a MOME-n

A 4,6 x 2,3 méteres gigaalkotás a LEGO Hungária és a MOME közös pályázatának győztes pályamunkájából készült.

Hirdetés