Pontosabban Selfie Museum and Specialty Cafe a hely hivatalos neve.

Átadták Nyíregyháza legújabb turisztikai attrakcióját, a Selfie Museum and Specialty Cafét. Az idén felújított Bocskai-Kálmán Szolgáltatóház biztosít helyszínt a nem mindennapi múzeumnak, ahol minden szegletet úgy alakítottak ki, hogy ott vidám és egyedi fotókat tudjanak készíteni a vendégek – írja a nyiregyhaza.hu.

Az már mindennapos dolog, hogy egy-egy múzeumban vagy turisztikai attrakciónál kifejezetten szelfizésre alakítanak ki egy falat, itt viszont minden erről szól – írja a portál. Rózsasziromból készült függöny és papírcetlikkel kirakott iroda, rózsaszín zsiráf, szarvas és oroszlánok – többek között ez a látvány fogadja a nyíregyházi Selfie Museum vendégeit.

Egy kutatás szerint évente közel 600 szelift készítünk magunkról, ami segíthet tovább emlékezni egy adott pillanatra vagy egyszerűen csak jókedvre derít. A cél érdekében a nyíregyházi Selfie Museumban különböző boxokban egy-egy jelenetet alakítottak ki.

„26 jelenet van, tehát nehéz lenne mindegyiket elmondani. Igyekeztünk színes és adott témával foglalkozó jeleneteket kialakítani, például az édesség, gyümölcsök, fánkok és egyéb sütemény jellegű jelenetek

– mondta a lapnak Gál Gergely, a Selfie Museum and Specialty Cafe tulajdonosa. – Vannak köztük olyanok is, amelyek direkt a csillogást emelik ki, ezek a fényes szalagok, amelyek olyan tükröződést adnak, hogy magát ezt a luxust és magas szintű megjelenést tudják benne produkálni a jelenetet élvező vendégek. Van olyan, ami jelenleg a trendi kifejezést, a flexelést helyezi az előtérbe, ez a pénznek a megmutatása, és vannak olyan romantikus jelenetek, amelyek virágokat és növényeket mutatnak a háttérben.”

A fiatalok körében egyre népszerűbb úti cél Nyíregyháza, 2020-ban a vendégek 47 százaléka 24 év alatti volt a városban. A Selfie Museum elsősorban ennek a korosztálynak szól.

A helyszín a Bocskai-Kálmán Szolgáltatóház műemléki védettségű épülete, amely éveken keresztül leromlott állapotban állt a Bocskai utca sarkán. Az épületet a Zöld Város kialakítása Nyíregyháza területén című pályázat keretében teljesen korszerűsítették, most pedig tartalommal is megtöltötték.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Budapest után Nyíregyházán is elindult a Hop-On Hop-Off járat

Budapest után Nyíregyházán is elindult a Hop-On Hop-Off járat

A járat 13.30-tól óránként indul a Nyíregyházi Állatpark elől.

Helyénvalóság

Helyénvalóság

A Hunguest Hotel nyíregyházi épületéről Balázs Mihály DLA írt az OCTOGON 155-ös (2019/7-es) lapszámában.

Júliusra megújulhat a nyíregyházi Tófürdő

Júliusra megújulhat a nyíregyházi Tófürdő

Elkezdődött a közel százéves, természetes sóstói fürdőhely rekonstrukciója.

Hirdetés