Hirdetés

A járat 13.30-tól óránként indul a Nyíregyházi Állatpark elől.

Hirdetés

A belföldi turizmus élénküléséhez kapcsolódva, Budapest után első vidéki városként Nyíregyházán is megjelennek a világ legnagyobb, nyitott tetős városnéző buszait üzemeltető City Sightseeing piros, emeletes autóbuszai. Az új turisztikai szolgáltatást augusztus 19-én a VIDOR Fesztivál első napján mutatták be a sajtó munkatársainak és a nagyközönségnek.

A város polgármestere, Kovács Ferenc elmondta, hogy Nyíregyháza rendkívül attraktív fejlődést ért el a turizmus területén azzal, hogy

tíz év alatt megduplázta a városba érkező turisták számát és a 120 ezer lakosú város tavaly 254 000 vendégéjszakát könyvelhetett el. 


Igaz a pandémia az egész turizmus számára nagy veszteségeket okozott, de a Nyíregyházi Állatpark, a sóstói fürdőkomplexum, valamint a tavaly felújított Sóstói Múzeumfalu olyan attrakciók, amelyek már ismét vonzzák a turistákat.

A Sóstó és a belváros között 2020. augusztus 20-tól rendszeresen közlekedő városnéző busz felfűzi a város fontosabb turistalátványosságait és helyi nevezetességeit, biztosítva a szabad fel-leszállást. A járat 13.30-tól óránként indul a Nyíregyházi Állatpark elől. Az utasokat guide kíséri, aki a város nevezetességeiről is tájékoztatást nyújt. A menetjegy megvételére a város több pontján lehetőség nyílik. A 24 órás jegy megvásárlói egy érdekes belvárosi sétán is részt vehetnek.

A világ legnagyobb, nyitott tetős városnéző buszait üzemeltető City Sightseeing franchise hálózata 1999-ben alakult Sevillában. Azóta Észak-Amerikától, Európán és Ázsián át Ausztráliáig 35 ország 109 városában jelentek meg a többnyelvű idegenvezetést biztosító, a legnagyobb nevezetességeknél tetszőleges le és felszállást biztosító Hop-On Hop-Off városnéző buszai.

Forrás: turizmus.com, fotó: Trifonov Éva
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Zöld buszok csökkenthetik városaink zaj- és légszennyezését

Zöld buszok csökkenthetik városaink zaj- és légszennyezését

Mintegy 40-50 elektromos buszra lehet pályázni a járművekre a Klíma- és természetvédelmi akcióterv keretében.

Napelemes busztárolókat adtak át Kelenföldön

Napelemes busztárolókat adtak át Kelenföldön

A fejlesztésnek köszönhetően a BKV az elektromos buszok villamosenergia-szükségletének 40 százalékát önerőből fedezheti.

Hirdetés