Hirdetés

Íme, az Adidas és a legrégebbi német porcelánmanufaktúra közös alkotása.

Az Adidas összeállt Európa legrégebbi porcelánmanufaktúrájával, hogy újra divatba hozzák a meisseni kézművesipar remekeit. A kollaborációban a két márka egy különleges műalkotást hozott létre: egy olyan kézzel festett bőr sportcipőt, amit szintén kézzel készített porcelánrészek díszítenek. A közel egykilós, egy példányban megszületett cipő hat hónap alatt készült el.  

Néhány hónapja az Adidas elindította A-ZX nevű programját, amiben a különböző nemzetközi partnereivel közösen hoz létre műalkotásokat, úgy hogy a sportmárka legemblematikusabb modelljeit egyfajta festővászonként használja. A program december 1-én bemutatott darabja, egyesíti a meisseni kratervaze porcelánvázát és az Adidas ZX8000 modelljét.

Az első kratervaze 1856-ban született, és magába foglalja a porcelánmanufaktúra 310 éves történelmének különböző technikáit és dekoratív stílusait. Az Adidas sportcipőjén a váza 130 különböző mintája közül 15 jelenik meg. A mintákat négy festő készített el a legnagyobb gondossággal és precizitással a manufaktúra három különálló osztályán.

Az egyetlen példányban elkészült sportcipő a Sotheby’s december 7. és 16. között megrendezett aukcióján találhatja meg gazdáját, az eladásából befolyt összeggel pedig hátrányos helyzetű fiatalok művészeti oktatását támogatják. Az Adidas meisseni porcelánok ihlette modellje pedig decemberben kerül majd kereskedelmi forgalomba. 

(Forrás: Designboom)
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy troll metamorfózisai Veszprémben

Egy troll metamorfózisai Veszprémben

Az Európa Kulturális Fővárosa év szervezői várnak történeteket és képeket a Húszemeletesről.

Öt tévhit, ami miatt épületeket bonthatnak le

Öt tévhit, ami miatt épületeket bonthatnak le

Mert a meglévő épületek is bőven rejtenek lehetőségeket. 

Megnézheted, hogy milyen fotót készített a születésnapodon a Hubble űrteleszkóp

Megnézheted, hogy milyen fotót készített a születésnapodon a Hubble űrteleszkóp

A NASA ezzel ünnepli az űreszköz 30. születésnapját.

Hirdetés