Hirdetés

Az Adidas számára tervezett különleges futócentrumot a Noppa Design.

Indusztiális hatásokat felvonultató, a klasszikus színeket élénkebbekkel keverő edzőtermet tervezett az Adidas futócipői számára a Noppa Design – éppen olyan aprólékossággal, amilyennel a futók faragják le apránként a szintidejüket. 

https://www.octogon.hu/files/17/img_7629.mp4

„Futni jó. Közösségben még jobb, ezért hozott létre az adidas egy csoportot #adidasrunnersbudapest néven, ami az elmúlt két év során elég komolyra nőtt – írja a Noppa Design közleménye. – Már a kezdetekkor megszületett az elhatározás egy olyan bázis létrehozására, ahol azon kívül, hogy kikapcsolódni, klubbolni lehet egymással, de szakmai támogatást is kapnak a futók és kiegészítő edzéseken hozhatják ki magukból a maximumot. A Váci út 10-12. alatt lévő Adidas futóbázist kellett átterveznünk úgy, hogy mindennek otthont adjon.”

Egy olyan design létrehozása volt a cél, ami tükrözi az Adidas jól ismert urbánus, streetes arculatát, ugyanakkor otthonoságot is sugall, ahol szívesen ejtőznél egy futás után, de kellően egyedi is ahhoz, hogy kitűnjön.

„Az ipari jelleget a nyers osb bútorokkal, látszó gépészettel, beton textúrával és rozsdás fémfelületekkel hoztuk be. Az emblematikus fekete-fehér-szürke mellett robbantottunk egy-egy színt az öltözőkben. Az álmennyezet kialakítását a futócipők talpmintázata inspirálta, a Budapestet formázó fali installációt pedig a cipők fantasztikus szövésmintái. A hatalmas ipari tolókapu, funkcióján túl egy kis játékot is rejt: elhúzásával mozgásba lendül a falon lévő grafika. Sok-sok apró részletnek kellett a helyére kerülnie, hogy a futók sok-sok apró másodpercet tudjanak faragni a szintidejükből.”
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Legószínű lesz az Adidas új sportcipője

Legószínű lesz az Adidas új sportcipője

A cipőt a világ egyik leghíresebb sportcipő designere, Sean Wotherspoon tervezte.

Újrahasznosított anyagból készülő termékkel szállt be az Adidas a maszkgyártásba

Újrahasznosított anyagból készülő termékkel szállt be az Adidas a maszkgyártásba

A befolyt összeg egy részét egy alapítványnak adják. 

Futócipő kukoricából és algákból? Megvolt, most ezen is túllépünk

Futócipő kukoricából és algákból? Megvolt, most ezen is túllépünk

Az Adidas 2024-től szinte csak újrahasznosított műanyagot fog használni.

Hirdetés