Andrés Reisinger rendezésével nyílt meg egy izgalmas design kiállítás Németországban.

Számos sci-fi alkotás – kezdve a Star Trektől a 2001: Űrodüsszeián át a Blade Runnerig – olyan design elemekkel van tele, amelyek formálták a jövőről alkotott képünket. Sok tárgyhoz társítunk olyan elképzeléseket, amelyek a jövőre utalnak.

A németországi Vitra Design Múzeumban most 'Science Fiction Design: From Space Age to Metaverse' címmel nyílt meg egy új kiállítás, amelyet az argentin képzőművész, Andrés Reisinger állított össze. A 100 elemű kiállítás a múzeum gyűjteményéből állt össze, futurisztikusan komponálva a művész által, és kiegészítve saját alkotásaival.

Reisinger digitális műveit NFT-ként is értékesítik, nagy érdeklődésre tartanak számot a design világában. A XX. század elejének és a '60-as '70-es éveknek fontos design motívumait is bemutató kiállításban helyet kaptak olyan friss alkotások, amelyek a metaverzum virtuális világának készültek.

„Amikor felkért a Vitra Design Múzeum, hogy dolgozzak ezen a kiállításon, már rögtön tudtam, hogy szeretném az argentin fantasy író, Jorge Luis Borges témáit is megjeleníteni, hiszen régóta rajongója vagyok. Műveinek központi motívumai a tükrök, amelyek átjárók az alternatív valóságokba. Ezért a tükrök fókuszpontjai ennek a kiállításnak, így többféle valóság és idővonal is létrejöhet a képzeletünkben, miközben bejárjuk a kiállítást. Nagyon örülök, hogy elkészültünk a munkával, amely egy olyan térről is időről szól, amely nem ismer teret és időt” - mondta Reisinger.

A kiállítás 2025. május 11-éig látogatható, egyéb információk ezen a linken érhetőek el. További képek a galériában!

Forrás: Sajtóanyag
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Határtalan Design olasz módra (X)

Határtalan Design olasz módra (X)

Olaszország lesz az egyik vendégországa – Ausztria és Szlovákia mellett – a huszadik évfordulójához érkezett fontos kiállításnak

Végtelen közelség sík és tér között

Végtelen közelség sík és tér között

Kind of | Bálványos Levente munkái

Hétvégén fesztivállal zár a Lajta kiálítás

Hétvégén fesztivállal zár a Lajta kiálítás

Aki még nem látta, ne mulassza el!

Hirdetés