A Moco-ban öltött testet a Six N. Five virtuális valósága.

Six N. Five a neve alapján akár befutott rapper is lehetne, ám távolról sem az: a név profi szövegelő helyett Ezequiel Pini barcelonai művészeti stúdióját fedi. Az argentín digitális művész-designer úttörő szerepe vitathatatlan a 3D szoftverekkel létrehozott, álomszerű világok megalkotásában. Jövőbetekintő látásmódja, kifinomult képzelete, költői képei, jellegzetes eleganciája mind tetten érhetők az első valóságba átültetett, 3D-alapú építészeti fantáziájában, a barcelonai Moco Museumban (Modern Contemporary) lévő Moco Concept Store üzletben.

 

 

A Moco Concept Store megvalósítását a tehetséges barcelonai belsőépítész, Isern Serra segítette. Six N. Five designja és az üzlet számos, gondosan kiválasztott, limitált darabszámú, modern műalkotása és fenntartható terméke az alkotóművészet magával ragadó világába repítik a látogatót. A kreatív stúdió a legújabb technológiák segítségével kísérletezik, és alkot a képek, filmek, tárgyak, terek és környezeti design uralta világban.

 

 

A projekt kiindulópontja Six N. Five 2014-es, a design és művészet, a digitális és valóság határán egyensúlyozó, Curiosity nevű kutatómunkája volt. Six N. Five digitális eszköztárával és számítógép által generált (CGI) képzeteivel púderpasztellben úszó, nyugodt, minimalista architektúrát teremtett. Hol élénk, hol tompa álomvilága a digitalizációban rejlő végtelen lehetőségre utal.

 

 

A Concept Store-nak otthont adó innovatív Moco Museum olyan kortárs mesterek otthona, mint például Keith Haring, vagy Jean-Michel Basquiat, a kiállítók között pedig Icy & Sot, Stik., Banksy, és más fiatal, feltörekvő művészek alkotásait is megtalálhatjuk. Six N. Five új üzlettere, ha lehet, még ennél is naprakészebb: a Concept Store szó szerint a legfrissebb alkotásokat sorakoztatja fel szürreális tereiben.

„A kreativitás révén új valóságot formálhatunk. Mi mindannyian teremtőtársai vagyunk ennek az új világnak.”

 

A Moco és Six N. Five együttműködése az Art Basel 2022 kiállításon kezdődött, ahol a designstúdió a NetJets Collectors Lounge-ba tervezett egyedi bútorok, gyűjthető darabok mellett a helyszín futurisztikus jellegét erősítő, digitális műalkotásokat is kiállított. Eltérő funkciója miatt más karakterisztikával, de alapvetően ugyanez az ötlet él a Moco Concept Store falai között is: itt a múzeum befogadó, inspiráló, felvilágosult szellemiségét közvetítő, azonban célzottan kereskedelmi célú helyiséget kívántak létrehozni.

 

 

„Amikor az ismeretlen felfedezése áll előtted, azt kell tenned, amit korábban sosem, és olyan irányba kell elindulnod, amerre még nem jártál. (…) Engem az izgat leginkább, hogy a képek, a videók és a virtuális valóság által új felfedezéseket tehetek, és tereket alkothatok. A Moco Concept Store kivételesen izgalmas kihívást jelentett, ahol a meglévő architektúrát és egy üzlet kívánalmait a mesterséges intelligencia eszközeivel kreált, álomszerű vízióinkkal kellett összeegyeztetnem. Isern Serrának köszönhetően a kivitelezés során ez a két világ még közelebb kerülhetett egymáshoz, mint gondoltam” – értékeli elégedetten a projektet a Six N. Five.

 

 

Six N. Five | Web | Facebook | Instagram
Isern Serra Vert | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: sajtóanyag

 

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Rózsaszín napszemüvegen át

Rózsaszín napszemüvegen át

A Moco-ban öltött testet a Six N. Five virtuális valósága.

Once appon a time: retró és modern találkozása

Once appon a time: retró és modern találkozása

Ilyenek lettek volna a mai techcégek a nyolcvanas években.

Hirdetés