A cannes-i filmfesztiválon debütált az ICON
 

Gyors és fényűző vízi közlekedés nulla károsanyag-kibocsátással? A 2023-as cannes-i filmfesztiválon debütál az ICON elektromos vízi jármű, a TYDE csónakgyártó cég, a BMW és a Designworks kollaborációja. 

„A természettel való kapcsolat a legnagyobb luxus. Az ICON nagy ablakai új, tiszta élményt nyújtanak, károsanyag-kibocsátás és motorhang nélkül” – mondja Holger Hampf, a Designworks vezetője.

 

Az ICON a BMW, a Designworks és a TYDE know-how-ját egyesíti a károsanyag-kibocsátás nélküli luxus vízi utazás érdekében. A karcsú, lapos hajótestben egy nagy teljesítményű elektromos meghajtórendszer található, amelyet a BMW hat nagyfeszültségű akkumulátora látott el. Ahogy a vízi jármű a 30 csomós (55 km/h) végsebesség felé közelít, szárnyasprofilokra emelkedik fel. Ezek a szárnyak lehetővé teszik, hogy a felszín felett suhanjon, csökkentve az energiafogyasztást.

 


 

A 13,15 méter hosszú vízi jármű hátul tágas, eleje első ránézésre egy lapos hajótestre emlékeztet, de az üvegszerkezet valójában íves, ahogy körbefolyik az oldalakon. „Az üveg háromszög alakja – ahol kifelé dől – egyedi esztétikát kölcsönöz a külső térnek. A hullámok, a világítás és a víz belülről is visszatükröződnek” – folytatja a Designworks vezetője.

 


A fotelek és kanapék testét fémlemezből alakították ki, hogy rajtuk is tükröződjön a tenger és a napfény. A fotelek 360 fokban forognak: az utasok kinézhetnek a tenger felé, egymás felé fordulva pedig társasági életet élhetnek. A belsőépítészetben visszafogott elegancia uralkodik, kék és zöld szőnyegborítással. 

 


Az utazási élményt a díjnyertes zeneszerző, Hans Zimmer által megzenésített exkluzív hangzásvilággal fokozták, amely az óceán élővilágának átirata. Az egyedülálló hangzás akkor kezdődik, amikor a vízi jármű elkezdi felvenni a sebességet, hogy felszálljon a vízfelszínre.

 

Forrás: Designboom

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tengerészélet

Tengerészélet

Nemzetközi útra lép a VanDutch hajódesigner márka.

A BMW bemutatta elektromos repülőruháját

A BMW bemutatta elektromos repülőruháját

A jövő már a küszöbön van.

Art deco stílusban éledt újjá a BMW R100 RS motorkerékpár modellje

Art deco stílusban éledt újjá a BMW R100 RS motorkerékpár modellje

Mi is szívesen elnézegetnénk otthon.

Hirdetés