AI által generált gördeszkaparkok emelkednek ki a párizsi városképből. 

A Hidden Skateparks of Paris fotóriport olyan valóságosnak tűnik, mintha ezek a rejtett pályák mindig is a városszövet részei lettek volna. Mindez azonban csak az Ūti Architectes víziója, amit egy mesterséges intelligencia tervezőprogrammal, a Midjourney-vel hoztak létre. 

 

 

Az építésziroda a fizikai téren túlmutatva a párizsi gördeszkás kultúra új, kissé szürreális dimenzióját képzeli el. A sorozat csendes városi zónákat jelenít meg, ahol a hatalmas beton gördeszkaparkok a város ikonikus építészeti szövetének kiterjesztéseként jelennek meg. A szerkezetek grandiózusságuk ellenére anyagiságukban diszkréten összeolvadnak az épületekkel

 


A Hidden Skateparks of Paris sorozat a koncepcióalkotás eszközeit vizsgálja, és új városi tereket képzel el Midjourney segítségével. Az építész szerint a mesterséges intelligencia program új gondolatokat képes megnyitni, miközben kétségeket ébreszt azzal kapcsolatban, hogy ezek a renderek valóban léteznek-e vagy sem. 

„A Midjourney-vel való oda-vissza iterációk során olyan, mintha kézzelfogható terek gyűjteményét kaptuk volna. Egy pillanatra kétségbe lehet vonni valódi létezésüket.” 

„Párizsban deszkás kultúrában szocializálódtam, amely mélyen gyökerezik bizonyos ikonikus, városi helyszínekben. Ez a projekt egy lehetőség volt arra, hogy építészként is felfedezzem és új szemmel nézzek a városra” –mondta el az Ūti Architects építésze. 

 

Ūti Architectes | WebInstagram

 

Forrás: Designboom

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy befalazott szecessziós szobát élesztett újra a Beefbar

Egy befalazott szecessziós szobát élesztett újra a Beefbar

Befalazták, hogy a nácik ne tudják lerombolni, de most újra megelevenedik az Art Nouveau.

Száz embert megkértek, hogy illusztráljanak egy-egy várost

Száz embert megkértek, hogy illusztráljanak egy-egy várost

A végeredményből elég pontosan kiderül, mivel lehet tökéletesen brandingelni a városokat.

I.M. Pei vagy le-Duc? Mi legyen a Notre-Dame sorsa?

I.M. Pei vagy le-Duc? Mi legyen a Notre-Dame sorsa?

Notre-Dame, pályázatok, műemlékvédelem - hogyan tovább?

Hirdetés