Dior X Andrés Reisinger

Hogyan lehet egy nagy múltú divatház jelenének és jövőjének a szellemiségét először illatba, majd digitális műalkotásokba önteni? Erre vállalkozott most Andrés Reisinger, digitiális művész a Maison Dior felkérésére. Egy édenkertkszerű virtuális művészeti platformot hozott létre olyan digitális műalkotásokkal, amelyek a Gris Dior illatának virtuális leképeződései.

 


Reisinger olyan éteri hangulatot alkotott, amely Christian Dior kertek és virágok iránti szenvedélyének értelmezésével közvetíti a Maison örökségét, miközben a Gris Dior által megtestesített merészségre is utal. A művész mindezt a digitális térbe ültette át, életre keltve egy álomszerű, metafizikus építészeti világot, a Gris Dior Gallery-t.

 


Ahogyan Reisinger munkáinak nagy részében, digitális műveinek megalkotásakor ezúttal is a természet folyamatai szolgáltak inspirációként: az új műalkotásokat a beporzás mechanizmusai ihlették. Minden alkotás a Gris Dior illatjegyeit testesíti meg, formákon, textúrákon és színeken keresztül, arra invitálva a felhasználót, hogy képzelje el az általa felidézett illatot. 

 

 

„Hogyan lehet értelmezni egy olyan világ jelenét és jövőjét, mint a Dior? Hogyan értelmezzük az időt, egy olyan világ esetében, amely ennyire örök és időtlen? A virágok mindig is részei voltak és lesznek a kollektív képzeletünknek, egyszerű létezésükkel kísérik és teszik szebbé a mindennapjainkat. A Dior parfümökkel kapcsolatos ismereteimet és a virágok iránti vonzalmamat egy olyan élményben ötvöztem, amely képes megjeleníteni azokat az értékeket, amelyeket mindkettőben felismerek: a kecsességet, a mozgást és a bőséget. A Gris Dior kulcsfontosságú illat, mivel a Maison új szellemiségére világít rá: egy erős felhívás az árnyalatok szépségének elfogadására, valamire, ami meghatározatlan és annak is kell maradnia, egy merész kijelentés, amely a folyékonyságot, a kétértelműséget, az alkalmazkodóképességet ösztökéli a felfedezés állandó folyamatában. Ez a hozzáállás mindig is meghatározta kreatív megközelítésemet. Ezért is örülök, hogy részt vehetek ezen az utazáson a Diorral, amely a web3 térbe merészkedik, és egyedülálló funkciókkal és perspektívákkal járul hozzá az iparág fejlődéséhez. Az olyan szereplők részvétele, mint a Maison, a kulcs az innováció, a kreativitás és az értékteremtés új lehetőségeinek felszabadításához, és a web3 tér teljes potenciáljának kiaknázásához. A Dior jelenléte kritikus előrelépést jelent; büszke vagyok arra, hogy együttműködhetek velük, és izgatottan várom, hogy figyelemmel kísérhessem az iparág jövőjének alakulását” – nyilatkozta Reisinger.

 

 

Andrés Reisinger | Web | Instagram

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Rózsaszín hatalomátvétel

Rózsaszín hatalomátvétel

Andrés Reisinger digitális képzőművész Take over elnevezésű projektje.

Építészek új utakon | Glázer Attila

Építészek új utakon | Glázer Attila

„Építészek új utakon” című sorozatunkban azokat az alkotókat mutatjuk be, akik bár építészként indították karrierjüket, új utakat keresve, más-más kreatív területen találták meg számításaikat.

Hirdetés