Hirdetés

Elindult az MDDÜ második divatmentoring programja.

Újabb öt divattervező kapott lehetőséget arra, hogy elismert hazai szakemberektől sajátítsa el a márkaépítéshez és fejlesztéshez szükséges üzleti, stratégiai és marketing elméleti tudást a Magyar Divat & Design Ügynökség második magyar mentorprogramjában. A képzés célja, hogy minél több stabil, sikeres magyar márka működjön és a legjobban teljesítők tovább léphessenek a nemzetközi mentorprogramba is.

A nemzetközi mentoring workshop Milánóban - Fotó: MDDÜ

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által indított mentorprogram célja, hogy átadja azt az elméleti tudást a márkafejlesztés legfontosabb területein, amelyek nélkülözhetetlenek egy sikeres brandépítéséhez. A hazai szakemberek a vírushelyzetre való tekintettel online workshopok és one-to-one meetingek keretein belül fejlesztik a résztvevőket, míg a program végén a nemzetközi szakemberek döntése alapján a legjobban teljesítő márkák folytathatják az MDDÜ és a Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) közös nemzetközi mentorprogramját is.

A programban résztvevő designerek – Borbala, OST Konzept, PHILOMÉN, Vengru, VIKTORIAVARGA Budapest – egytől egyig olyan tehetségek, akik a mentorprogram elvégzése után tovább fejleszthetik vállalkozásukat. 

Ferencz Borbála és Varga ViktóriaA többi mentorált fotóját lásd a galériában!

A program résztvevői olyan szakmai szempontok alapján kiválasztott mentoroktól tanulhatnak, akik a divathoz és márkaépítéshez kapcsolódó különböző területeken szerzett tapasztalatuknak köszönhetően pontosan látják a márkák erősségeit és fejlesztendő területeit. Az MDDÜ márkafejlesztési, kommunikációs, értékesítési és fenntarthatósági területről is biztosít szakmai mentorokat a programba. Hozzájuk csatlakoznak külsős szakértők, mint például Maróy Krisztina, a Glamour magazin főszerkesztője. A kurzus során a szakemberek olyan témakörökben fejlesztik majd a márkákat, mint a divatkommunikáció, márkastratégia, válságkezelés vagy épp a digitális marketing.

„A program sikerességét bizonyítja, hogy az első magyar mentoring tervezői közül többeket is alkalmasnak találtak a CNMI szakemberei, hogy továbblépjenek a nemzetközi mentorprogramba és működésük stabilizálása után elsajátítsák a külföldi terjeszkedéshez szükséges ismereteket

 – fogalmazott Bata-Jakab Zsófia, az ügynökség vezetője. – A kiválasztott márkák idén szeptemberben egy állandó kiállítás és egy kollektív divatbemutató során, a Budapest Select ernyőmárka alatt képviselték hazánkat a világ egyik legelismertebb divat eseményén, a Milano Fashion Week-en, ezzel tovább erősítették Magyarország kimagasló kreativitásáról alkotott képet. A második magyar mentorprogrammal ezt a sikeres szériát tervezzük folytatni.”
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Milánóban is sikert arattak a magyar divatmárkák

Milánóban is sikert arattak a magyar divatmárkák

A hazai divathetet követően Olaszország divatfellegvárát célozták meg a magyar tervezők, ahol hét hazai márka mutatta be legújabb, 2022/23-as őszi-téli kollekciójának darabjait. 

Dzsungelmacskák a Füvészkertben

Dzsungelmacskák a Füvészkertben

A napokban debütált az YKRA Kids legújabb kollekciója, a Jungle Cats.

Hétfőn startol a Budapest Central European Fashion Week

Hétfőn startol a Budapest Central European Fashion Week

A nemzetközi divatheteket megelőzve mutatják be a magyar tervezők legújabb kollekcióikat január 31. és február 6. között Budapesten, több helyszínen.

Hirdetés