A Petervary Smart Piano Bench sorra zsebeli be a díjakat

Kevés olyan dolog van, amit a maform az elmúlt 13 évben ne tervezett volna meg. Láthattunk már tőlük mindennapjainkat megkönnyítő, kézbe fogható okos eszközöket az inhalátortól a menstruációs fájdalomcsillapító készülékig. Több tízezer otthont tettek praktikusabbá saját fejlesztésű átalakítható fotelágyukkal. Terveztek futurisztikus drónokat és később Budapest utcáit meghódító buszokat is. Most újabb rendhagyó területen alkottak, a klasszikus zene innovációs nóvumának formatervét készítették el, amely a design és a zenei szakmát is megrengette már.


A Petervary Smart Piano Bench a zongorázás, a technológia és az orvostudomány oldaláról érkező igényeket lekövetve került kifejlesztésre. Hihetetlen, de két egyszerű funkcióval, az oldalra mozgással és a magasságállítással oldja meg a zongoristák évszázadok óta kezeletlen gondját: a precíz, személyre szabható ülésmagasság hiányát és az elérhetetlennek tűnő ergonómiailag optimális testpozíciót. Természetesen a korszellemnek megfelelően okos az eszköz, applikációval és NFC kártyával vezérelhető, elektronikus kezelőfelülete van és automatikákat építettek be a zongoraszékbe.

 

 

Míg a zene világa csak pislog, a maform által tervezett formatervet már több nemzetközi design díj is elismerte. A nyár elején a Zongoraszék formaterve 2 kategóriában is elnyerte a brit London Design Award Díját, Smart technologies és Media and music kategóriában is arany fokozatú elismerést kapott. A zsűri meglátta a szék megjelenésében azt a frissességet, amit a klasszikus zene évszázadok óta állandó formanyelvében kevesek tudtak eddig sikeresen elérni.

A Petervary úgy modern és technológiai, hogy nem öncélú, nem dominálja le a mellette álló zongorát.

 

 

A zongora a július közepén az olasz A’Design Award díját is elhozta Comóból. A maformnak ez talán már nem is újdonság, hiszen 10 A’Design díjukkal ők tartják a hazai rekordot. A rangos díjak után a világpiacnak sem kell már sokáig várnia a Petervary zongoraszékek megjelenésére, ugyanis az MFB csoporthoz tartozó Hiventures 125 millió forintos inkubációs befektetésének köszönhetően hamarosan megkezdődhet a termék sorozatgyártása is.

 

 

maform | Web | Facebook | Instagram

 

Forrás: sajtóanyag
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Okos zongoraszék a maformtól

Okos zongoraszék a maformtól

A Petervary Smart Piano Bench sorra zsebeli be a díjakat

ArchiKids_Városálmodók_Budapest 

ArchiKids_Városálmodók_Budapest 

Színes családi programok április 28-29-én az épített környezeti nevelés jegyében.

Tervezz és pályázz!

Tervezz és pályázz!

Április 4-ig lehet jelentkezni az idei Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj pályázatra.

Hirdetés