Hirdetés

A FISE Galéria bemutatja a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Tárgyalkotó Tanszék fémművesség, kerámiatervezés, üvegtervezés képzésének elmúlt három évének eredményeit.

Hirdetés

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Tárgyalkotó Tanszék fémművesség, kerámiatervezés, üvegtervezés képzésének elmúlt három évének eredményeit bemutató kiállítás 2016. február 9-én kedden, 18 órakor nyílik.

A kiállítást megnyitja Lipócki Ákos DLA, egyetemi docens, Tárgyalkotó Tanszék vezetője.


Programok:
2016. február 12. péntek 15-18 óra.    
Előadás, mappanézegetés és konzultáció felvételizőkkel.

2016. február 13. szombat 11-14 óra.    
Előadás, mappanézegetés és konzultáció felvételizőkkel.

2016. február 26. péntek 15 óra.    
Finisszázs, Tárgyalkotó Kerekasztal-beszélgetés.

Megtekinthető 2016. február 26-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem elmúlt 132 évében a kézműves szakok oktatása az adott kor kulturális, társadalmi, gazdasági kihívásainak és igényeinek megfelelően folyamatosan változott. Az állandó változás egy új állomása Tárgyalkotó Tanszék létrejötte. 

Az új tanszék integrálta a fémművesség, kerámiatervezés és az üvegtervezés területeit, de oktatási portfóliónkat tovább bővítettük olyan anyag és technológiakutató specializációkkal, mint a digitális tárgyalkotás, betonkísérleti stúdiumok és a food design.

A Tárgyalkotás szakon folyó oktatás célja olyan értelmiségiek képzése, akik a választott szakterületükön vagy azokon túllépve önálló szakmai karriert tudnak befutni. A fémműves ékszertervező, kerámia- és üvegtervező területeken végzettséget szerzett hallgatók képesek saját és mások munkáinak, terveinek kivitelezésére műhely, modern manufaktúra létrehozására. Alumni közösségünk hazai és nemzetközi beágyazottsága kiemelkedő, melyet kiterjedt galériahálózat segít. Hallgatóink alkotásai a szakmai kiállításokon, vásárokon releváns és meghatározó szerepet töltenek be.

A Tárgyalkotó Tanszék kézműves szakjai nemcsak megőrzik, hanem élővé teszik a hagyományokat. Képzésünk a tradicionális kézműves szemléletek képviselete mellett integrálja az új anyagok, technológiák és a digitális médiumok nyújtotta lehetőségeket. Ezt segíti a MOME campusfejlesztés, aminek keretén belül a Kreatív és Innovációs Tudáspark most épülő Műhely- és Műteremházában helyet kapnak a korszerűen felszerelt „Craft & Design” jellegű alkotó műhelyek.

A Tárgyalkotó oktatás sajátossága az anyagokkal való közvetlen munka és az ebből szerzett tapasztalatok visszacsatolása a tervezői, alkotói folyamatokba. Fókuszban a fém, üveg, kerámia anyagok, de további anyagalapú kézműves kultúrák is a program részét képezik a faművességtől, a rostanyag megmunkáláson át, a beton és kompozit anyagkísérletekig. A félévek során minden esetben kész tárgyak születnek, melynek célja, hogy a tervezői rutin mellett mesterségbeli gyakorlatot is kapjanak hallgatóink.

forrás: sajtközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Antitáskát tervezett a fiatal magyar designer

Antitáskát tervezett a fiatal magyar designer

Szekeres Ákos diplomamunkája.

Egy bútor, amellyel elindulhatnánk a hulladék nélküli társadalom felé

Egy bútor, amellyel elindulhatnánk a hulladék nélküli társadalom felé

Termékkoncepciója a bútoripar kihívásaira reflektál, egyúttal támogatja a körforgásos gazdasági szemléletet.

Új funkciók egy lakótelep kiüresedett hőközpontjainak

Új funkciók egy lakótelep kiüresedett hőközpontjainak

Technika-komplexum nyerte az Árkay-díjat.

Hirdetés