Hirdetés

Nemcsak szép, de a műanyag palackok alternatívája is lehet.

Víz, víz, víz -  az élet alapvető szükséglete, testünk fő alkotóeleme, amellyel azonban baktériumokat is bevihetünk a szervezetünkbe, ha nincs kellően megtisztítva. Az elmúlt években a vízfertőtlenítés eszközeként alkalmaztak jód gyantát, amely a vírusokat is képes volt kiszűrni a vízből, de például aktív szénnel is fertőtlenítenek ivóvizet. Az új technológia a LARQ, amely víztisztítást kínál egyetlen gombnyomással.

A LARQ legújabb kollekcióját a sportolóknak és túrázóknak ajánlja - Fotó: LARQ

A LARQ története úgy indult, hogy kitalálói azon elmélkedtek, miképp lehetne minél több ember számára biztosítani a tiszta vizet úgy, hogy ehhez már a technológiai megoldások is rendelkezésre állnak. Volt még egy kulcsmomentum, ez pedig a leszámolás a műanyag palackokkal.  

Így született meg a LARQ, az első hordozható, digitális vízszűrő rendszer újratölthető lítium-polimer akkumulátorral. A fejlesztéshez az UV-C LED technológiát vették alapul, amelyet sikeresen használnak kórházakban fertőtlenítésre. A palackban lévő vizet a fedélbe épített UV fénnyel tisztítják meg. A tisztítás elvégezhető a kulacs tetején lévő gomb megnyomásával, de a szerkezet is elvégzi automatikusan naponta hatszor ugyanezt a folyamatot hatvan másodperc alatt.

A LARQ technológiával két legyet ütünk egy csapásra: egyrészt lehetőséget ad a tiszta víz biztosítására, másrészt jó alternatívája lehet a műanyag palackoknak, amelyekbe éppen belefullad a bolygónk. Rozsdamentes acélból készül és BPA (biszfenol-A) mentes, amely nem mondható el a műanyagba csomagolt termékekről. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Felére csökkentik az ólom határértéket az ivóvízben

Felére csökkentik az ólom határértéket az ivóvízben

A minőség javulása mellett a műanyaghulladék mennyiségének csökkentését is várják az intézkedéstől.

Itt van a világ első öntisztító kancsója

Itt van a világ első öntisztító kancsója

A LARQ termékeket kifejlesztő kaliforniai cég célja, hogy csökkentse a világ műanyagtól való függőségét.

Az eszköz, amely ivóvízzé alakítja a tengervizet

Az eszköz, amely ivóvízzé alakítja a tengervizet

A tiszta vízhez való hozzájutás problémáit is szeretnék orvosolni vele.

Hirdetés