Hirdetés

A tiszta vízhez való hozzájutás problémáit is szeretnék orvosolni vele.

Egy londoni startup fejlesztése az a sótalanító berendezés, amely a sós vizet ivóvízzé alakítja. A vizet egy fordított ozmózis víztisztító eljárásban tisztítja meg, hármas előszűrő rendszer és egy membrán segítségével.

Ideális körülmények között a QuenchSea három liter vizet tud megszűrni egy óra alatt. A beépített ultraszűrő és mikrofiltrációs rendszer segítségével eltávolítja a kórokozókat, parazitákat és mikroplasztikát. Ezután a vizet egy aktívszén-szűrő megszűri, hogy a víz és illata kellemes legyen. A membrán felelős a nagyobb molekulák, például oldott ionok (sók) és egyéb szennyeződések eltávolításáért.

Habár a QuenchSea tökéletes megoldás lehet a tengerparton keletkező vízhiány kiküszöbölésére, a cég missziója ennél sokkal nagyobb:

a tiszta vízhez való hozzáférés világméretű problémáját is orvosolni szeretnék vele, amely a világon jelenleg 2 milliárd embert érint.

Ezt a helyzetet manapság a döntéshozók úgy próbálják kezelni, hogy vagy hatalmas mennyiségű palackozott vizet szállítanak a lakosságnak, vagy olyan víztisztító berendezéseket hoznak fogalomba, amelyek nem képesek megtisztítani a vizet a sótól.

A cég jelenleg egy Indiegogo kampány keretében keres támogatókat, eddig már az ötszörösét sikerült összegyűjteniük annak az összegnek, amennyit szerettek volna, a céljuk pedig az, hogy 2027-re eljussanak egy olyan szintre, amelyben a QuenchSea jelentheti az egyik megoldást a világ vízválságának enyhítésében.

Forrás: Indiegogo
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ahogy Palkó György látta: épületfotók Dubajból és Bécsből

Ahogy Palkó György látta: épületfotók Dubajból és Bécsből

Palkó György Kisvárdáról indulva lett az ország egyik legismertebb építészeti fotósa, az elmúlt hónapokban azonban újabb határokat lépett át.

Magyar építészek sikere Prágában

Magyar építészek sikere Prágában

Egyetlen magyar résztvevőként jutott tovább az “új Žižkov városközpont” megformálására kiírt pályázaton a magyar csapat.

Átadták a Csik Ferenc versenyuszodát Kaposváron

Átadták a Csik Ferenc versenyuszodát Kaposváron

A dél-dunántúli régió legkorszerűbb uszodája lett a 4,5 millárd forintból megépült kaposvári versenyuszoda.

Hirdetés