Hirdetés

Kerékgyártó András legújabb tervei 

Kerékgyártó András formatervezőt leginkább bútorairól ismerhetjük, többek között a Plydesign  kapcsán, vagy a tavaly általunk is bemutatott (Extra)ordinary kollekció által. Ezúttal több szempontból is új vizekre evezett: egy most debütáló tajvani márkának, a Brave Home-nak tervezett elérhető árú asztali rendezőket elsősorban az észak-amerikai piacra. 

„Izgalmas feladat volt, egyrészt a nemzetközi kihívás miatt, másrészt mert még nem terveztem hasonló tárgyakat. A kollekciót "Bold"-nak hívják, mint a kövérrel szedett betűket, ami közben bátrat, merészet is jelent. A tárgyak szilikonból lettek fröccsöntve, így a fényes műanyaghoz képest diszkrét matt fényük van, kellemes, puha tapintásuk és ha beledobunk valamit, az nem koppan. Nem mellesleg a szilikon jóval kevésbé káros, mint a hagyományos műanyagok, tartósabb, nem törik és nem ereget mikroműanyagokat” – osztotta meg velünk Kerékgyártó András.

  

„A ceruzatartók és a tálak hullámos felületei szétválasztják és rendszerezhetővé teszik az írószereket és kisebb tárgyakat, emellett sajátos és felismerhető megjelenést is kölcsönöz nekik. Az éppen használatos eszközök a ceruzatartók tetején keresztbe, a hullámokra fektethetők, így az ember mindig megtalálja, amit keres. A kollekcióba tartozó kis "szerszámosláda" is rendelkezik ideiglenes tárolásra szánt felülettel a fogó felső oldalán” – tette hozzá a tervező.


 

A Bold kollekció darabjai a Construma OTTHONDesign kiállításán, a Magyar Design standon is megtekinthetők lesznek április 10-14 között. 

Kerékgyártó András | Web | Instagram
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tajvani márka, magyar design

Tajvani márka, magyar design

Kerékgyártó András legújabb tervei 

Izgalmas funkciótársítások Kerékgyártó András új tárgykollekciójában

Izgalmas funkciótársítások Kerékgyártó András új tárgykollekciójában

Megjelent Kerékgyártó András új kollekciója, az (Extra)ordinary.

Hirdetés