A Collegium Hungaricum és a Berlin Design Week ad lehetőséget a bemutatkozásra

Az elkövetkező időszakban koncentrált láthatóságot kapnak a magyar tervezők Berlinben: a Collegium Hungaricum Berlinben nyíló Belső tér / Inner Space / Innenraum kiállítás kortárs magyar designereket mutat be, valamint a BERLIN Design Week-en debütál a SPHERES tapétakollekció, amely Szauder Dávid és a freeform.ourcollective kollektíva nevéhez köthető.

Szauder Dávid és. freeform.ourcollective


Kortárs magyar design kiállítás

A Collegium Hungaricum Berlin a Berlin Design Week keretében szervezett Belső tér című csoportos kiállításán a legfiatalabb magyar designergeneráció alkotásaival ismerkedhet meg a közönség. 

Vajon mi történik akkor, ha a tervezési folyamatból kivonjuk a végfelhasználót? Ha a tervezői attitűdben maga a folyamat a cél, és nem a felhasználói igény puszta kielégítése? A kiállítás formát és funkciót félretéve a tárgyak mögé néz. Így keveredhet egy válogatásba a szorongás-feszültsége, az álom és ébrenlét derengő határvonala, a kontrollvesztés, a nosztalgia vagy az erózió esztétikája.

Hacker Orsolya: Embertorony
 

Dátum:  április 12. - május 31.
Helyszín: Collegium Hungaricum Berlin Dorotheenstraße 12, 10117 Berlin
Kiállító tervezők: Boleman Bence Zoltán, Budai Zsolt János, ERROR N’ MORE by Szabó Ádám Csaba, Fogarasi Demeter, freeform collective (Bolgár Eszter, Csitári Tímea, Szauder Dávid), Góbi Gábor, Hacker Orsolya, Hankó Eszter, Komár Sabrina, Line and Round (Hevesi Annabella), Riederauer Dóra, Salamon Dávid, Szabó Viktória und Szauder Dávid, Timári Blanka, Üveges Mónika, Varga Ildikó und Melegh Benjámin, Zala Zsófi
Kurátor: Bolgár Eszter 


 


 

AI tapétakollekció 

A SPHERES COLLECTION, a Tecnografica tapétagyár által 2024. április 8-án piacra bocsátott egyedi művésztapéta kollekció, egy izgalmas kreatív kollaboráció eredménye. Különlegessége, hogy a mesterséges intelligencia felhasználásával jött létre. Szauder Dávid, Berlinben élő magyar médiaművész, aki az elmúlt két évben a technika virtuózává vált, a szintén hazai freeform.ourcollective-vel társult. A művészeti manageri háttérrel is rendelkező belsőépítész társulás a designkultúra és képzőművészet metszetében egyedi és megismételhetetlen élményvilágok megteremtésére törekszik. A kollekció koncepciója és vizuális alapvetése Szauder groteszk, szürreális álomvilágából kiindulva jött létre. A SPHERES tematika egyes darabjai – a Lithosphere, Hidrosphere, Atmosphere, Biosphere és Thermosphere – 3 féle színvariációban vásárolhatók meg. A kollekció a Berlin Design Weeken debütál, ahol a Thermosphere tematika bekerült a nemzetközi válogatásba. 

 

Forrás: sajtóanyag
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Színnel-lélekkel
  • 2023-10-04 09:00
  • Deco

Színnel-lélekkel

Tiszta térszervezés egy budai családi házban

Kimondott képek

Kimondott képek

Helyzetjelentés a Mesterséges Intelligenciáról

Papírkivágások selymessége | VYF x Matisse

Papírkivágások selymessége | VYF x Matisse

Henri Matisse egyedi világa, jellemző motívumai a VYF selyemsálain élnek tovább – interjú a kapszulakollekció kurátorával és a márka társalapítójával!

Hirdetés