Tiszta térszervezés egy budai családi házban

Hagyományunkhoz híven, ilyenkor év vége felé a legjobb anyagainkat ajánljuk nektek újraolvasásra! Szász Kati, az OCTOGON Deco magazin főszerkesztője kiemelt 10 számára meghatározó projektet a 2023-ban megjelent lapszámokból. Ezúttal íme egy háromfős család kertes háza az OCTOGON Deco 2023/3-as lapszámából, amely a színes és mozgalmas életvitelüket tükrözi.
 

A legjobb dolog, ami egy újonnan épülő házzal történhet, ha az építészeti terv már a kezdetek kezdetén a belsőépítész kezébe kerül. Ezt támasztja alá ez a gazdag növényzettel övezett budai családi ház, melynek enteriőrjét a freeform.ourcollective két törzstagja, Bolgár Eszter és Csitári Tímea tervezte. 


Bolgár Eszter és Csitári Tímea a tervezés és megvalósítás folyamatát csapatmunkaként fogják fel, ami köztük, a megrendelő, a szakágak, valamint a beszállítók között jön létre. Számukra a tervezés ez esetben sem zárult le a koncepció és kiviteli tervek átadásával, hiszen minden olyan munkafázisban, ami belsőépítészetet érintett, aktívan jelen voltak, támogatva a megrendelőt és segítve a kivitelező munkáját. A családi ház felépítése éveket vett igénybe, ezért a megvalósult végeredmény sikerét a megrendelővel kialakult bizalmi viszony szavatolta. 
 

„A tervezés folyamata kétirányú utca. Mi mindig értő figyelemmel hallgatjuk az ügyfelünket, igyekszünk beleélni magunkat a helyzetébe, megérteni a vágyait és az elképzeléseit. Ugyanakkor szakmai magabiztossággal közelítjük mindezt a realizálhatóhoz, és az esztétikailag helytállóhoz” – meséli Eszter. 


Ennél a háznál kérés volt az antracitszürke, valamint az élénk színek használata, ám ezek arányát és azt, hogy milyen formában jelenjenek meg, már a tervezőkre bízta az ügyfél. Szintén jó példa, a gyerekből éppen tinédzserkorba lépő családtag szobája, ahol azt szerették volna, hogy maradjon rózsaszín, csajos és kuckózós is, ugyanakkor legyen vagány és bátor, mint egy belevaló kosaras szobája. 
 


A tiszta térszervezés nagymértékben köszönhető annak, hogy a tervezők a kezdetek kezdetén bele tudtak szólni a válaszfalak elhelyezésébe. Az ő kezüket dicséri a lépcső kialakítása, ahol nemcsak a szerkezet és az anyag – használat, hanem a fényekkel és a geometrikus formákkal való játék is feladatuk volt.
 


Tervezői szempontból az a jó otthon, ami tükrözi egy család életmódját, habitusát. Ez a háromtagú család színes, mozgalmas életet él, és rengeteget utaznak. A rohanásból számukra az otthon kényelme, a családi és baráti együttlétek jelentenek kiszakadást. Ennek biztosít megfelelő színteret ez a kikapcsolódás megannyi formáját felsorakoztató, új otthon.
 

Belsőépítészet: Bolgár Eszter, Csitári Tímea / freeform.ourcollective
Helyszín: Budai zöldövezet
Alapterület: 166 m2 + 70 m2 terasz

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Ősfák árnyékában
  • 2022-11-30 09:00
  • Deco

Ősfák árnyékában

Kortárs mediterrán a magyar tenger partján.

Hirdetés