Horváth Anna objektjei a Cromwell Place galériában.

Izgalmasnak ígérkezik az Initio Fine Arts első londoni kiállítása: a kortárs design két különleges tehetségének munkáit együtt mutatják majd be a múzeumi negyed szívében. Külön öröm, hogy az egyikük Horváth Anna (AHA Objects), aki mellé egy francia építész-designer, Reda Amalou (RAD) társul majd.

Horváth Anna installációja

A kiállításon – amelyet London múzeumi negyedének szívében rendeznek, a Victoria and Albert Museum melletti Cromwell Place-ben rendeznek – két, egymástól távoli design-esztétika párbeszéde valósul meg, az eltérő anyag- és formahasználat összepárosításával. Horváth Anna szigorú geometriájú, mégis üdítően játékos világa találkozik Reda Amalou elegáns, organikus alkotásaival.

Az Initio Fine Arts komoly hangsúlyt helyez a „kulturközi” projektekre, középpontban a Közép-Kelet-Európai művészettel és designnal, ugyanakkor érzékenyen a kortárs francia designra. A koncepció része a művészet és design vegyítése kiállításokon, vásárokon és különböző együttműködések formájában.

Horváth Anna kollekciója, a L’Puff! már bemutatkozott a párizsi és a budapesti Design Héten, ám a Bauhausban gyökerező, posztmodern és minimalizmus ihlette darabokat újragondolta Londonra. A krómozott fémeket, textilt és betont használó darabok mindegyike kézzel készült, így a legújabb bútor, az egykor emblematikus, de a közelmúltban lerombolt máltai épületekre emlékező Ta Rita Bench is. A kollekció világosan megmutatja Horváth Anna fenntarthatóság iránti elkötelezettségét, és a helyi hagyományok feltétlen tiszteletét.

Tagja volt a Berlini Zsidó Múzeum új állandó kiállítását tervező designcsapatnak, de mutatkozott már be installációval a London Fashion Weeken is – a L’Puff! azonban az első bútor kollekciója.

Reda Amalou egyik munkája

Reda Amalou időtlen formákból, gondosan kiválasztott nemes anyagokból hoz létre az évszázados kézműves tradíciók előtt tisztelgő érzékeny, befogadó designdarabokat. A francia és algír gyökereire egyaránt büszke Amalou munkáit a 20. század esztétikája inspirálta, és a sokszínűség előnyeinek eleven bizonyítékai. A Zapatero dióból készült Panama szobra egy rejtélyes, egyszeri és megismételhetetlen, védjegy-szerű designmunka.

Minden alkotásának története van, akár az algériai gyerekkoráról, akár a londoni tanulmányai alatt megtapasztalt káoszról, vagy csak egyszerűen a nagyvilágban tett utazásainak zsibongásáról.

A kiállítás megálmodója és rendezője Marie Tourre de Robien, a két építész-designer alkotásai október 5-től 18-ig látogathatóak.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Köztéri bútorként újjászületett építészet

Köztéri bútorként újjászületett építészet

Horváth Anna, Máltán élő és alkotó magyar designer és építész köztéri bútorkollekciója újrahasznosított építési törmelékből készült, darabjait lebontásra ítélt épületek ihlették.

Magyar design egy felkapott londoni galériában

Magyar design egy felkapott londoni galériában

Horváth Anna objektjei a Cromwell Place galériában.

Építőipar a gyerekek szemével

Építőipar a gyerekek szemével

Hatszögletű mesék a KÉSZ Csoporttól.

Hirdetés