Hirdetés

Horváth Anna objektjei a Cromwell Place galériában.

Hirdetés

Izgalmasnak ígérkezik az Initio Fine Arts első londoni kiállítása: a kortárs design két különleges tehetségének munkáit együtt mutatják majd be a múzeumi negyed szívében. Külön öröm, hogy az egyikük Horváth Anna (AHA Objects), aki mellé egy francia építész-designer, Reda Amalou (RAD) társul majd.

Horváth Anna installációja

A kiállításon – amelyet London múzeumi negyedének szívében rendeznek, a Victoria and Albert Museum melletti Cromwell Place-ben rendeznek – két, egymástól távoli design-esztétika párbeszéde valósul meg, az eltérő anyag- és formahasználat összepárosításával. Horváth Anna szigorú geometriájú, mégis üdítően játékos világa találkozik Reda Amalou elegáns, organikus alkotásaival.

Az Initio Fine Arts komoly hangsúlyt helyez a „kulturközi” projektekre, középpontban a Közép-Kelet-Európai művészettel és designnal, ugyanakkor érzékenyen a kortárs francia designra. A koncepció része a művészet és design vegyítése kiállításokon, vásárokon és különböző együttműködések formájában.

Horváth Anna kollekciója, a L’Puff! már bemutatkozott a párizsi és a budapesti Design Héten, ám a Bauhausban gyökerező, posztmodern és minimalizmus ihlette darabokat újragondolta Londonra. A krómozott fémeket, textilt és betont használó darabok mindegyike kézzel készült, így a legújabb bútor, az egykor emblematikus, de a közelmúltban lerombolt máltai épületekre emlékező Ta Rita Bench is. A kollekció világosan megmutatja Horváth Anna fenntarthatóság iránti elkötelezettségét, és a helyi hagyományok feltétlen tiszteletét.

Tagja volt a Berlini Zsidó Múzeum új állandó kiállítását tervező designcsapatnak, de mutatkozott már be installációval a London Fashion Weeken is – a L’Puff! azonban az első bútor kollekciója.

Reda Amalou egyik munkája

Reda Amalou időtlen formákból, gondosan kiválasztott nemes anyagokból hoz létre az évszázados kézműves tradíciók előtt tisztelgő érzékeny, befogadó designdarabokat. A francia és algír gyökereire egyaránt büszke Amalou munkáit a 20. század esztétikája inspirálta, és a sokszínűség előnyeinek eleven bizonyítékai. A Zapatero dióból készült Panama szobra egy rejtélyes, egyszeri és megismételhetetlen, védjegy-szerű designmunka.

Minden alkotásának története van, akár az algériai gyerekkoráról, akár a londoni tanulmányai alatt megtapasztalt káoszról, vagy csak egyszerűen a nagyvilágban tett utazásainak zsibongásáról.

A kiállítás megálmodója és rendezője Marie Tourre de Robien, a két építész-designer alkotásai október 5-től 18-ig látogathatóak.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Akusztika a jövő épületeiben

Akusztika a jövő épületeiben

Zajforrások nélkül az irodaterekben is.

Régészek és druidák is tiltakoznak a Stonehenge-alagút ellen

Régészek és druidák is tiltakoznak a Stonehenge-alagút ellen

A forgalomcsillapítás kedvéért fúrnának alagutat az 5000 éves építmény mellett.

Kiss Miklós villáminterjú a typegoodness oldalán

Kiss Miklós villáminterjú a typegoodness oldalán

Az oktatási intézmények jelentősége nem elsősorban a tananyag elsajátításában rejlik – mondta egyebek mellett a designer.

Hirdetés