Szeptember 8. és 17. között újra megrendezésre kerül Helsinki Design Hét a finn fővárosban, ahol a design minden formája teret kap. Hiszen a design mint diszciplína az élet minden dimenziójában, a háztartásoktól kezdve a városokig jelen van, és a helyi evidenciákból globális léptékbe képes vezetni. Ezt a felfogást képviselik a szervezők is.  

 

 

A Helsinki Design Hét 2023 kiindulópontja az „együtt” szó és a közösségben gondolkodás megerősítése. „Erősítenünk kell a reményt, ápolnunk kell az empátiát és egy új aktivizmust kell támogatnunk: mindenkinek az a célja, hogy erősen higgye, hogy egy olyan globális közösség részei vagyunk, amely egy ütemben lélegzik” – mondta el  Anna Pirkola és Kirsikka Simberg a Studio Plenty stúdiótól, akik az esemény egyik fő kiállítási projektjéért felelősek. 

 

 

A program a városban zajló eseményektől kezdve, vásárból, beszélgetésekből, kiállításokból, installációkból és kollekcióbemutatókból fog állni, felvonultatva a környéken tevékenykedő vállalatokat és stúdiókat. Az egyik legjobban várt esemény a Mifuko & Latimmier új kollekciójának bemutatója, amely több mint 1300 Kenyában, Tanzániában és Ghánában élő kézműves, illetve finn tervező közötti együttműködésének eredménye. Az 2022-ben indított prêt-à-porter márka a queer kultúrában gyökerezik. Náluk a design a marginalizáció és a kirekesztés elleni eszközzé válik, hogy új esztétikai kódokat határozzon meg.

 

 

Forrás: Interni
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

„Találj ki engem” – Haniko X Gutai Magda

„Találj ki engem” – Haniko X Gutai Magda

Herbert Aniko (Haniko) Gutai Magda versei által inspirált alkotásai a Fest;tisztít Galériában.

Léptékvesztés

Léptékvesztés

Kőszeghy Flóra kurátori pályázata a 2023. évi Velencei Építészeti Biennáléra.

Séta az éjjeli nap alatt

Séta az éjjeli nap alatt

A Fuzzy Earth, Tüdős Anna és a BÜRO imaginaire pályázata a 2023. évi Velencei Nemzetközi Építészeti Biennáléra.

Hirdetés