És még 53 másik alakzatot, úgy fut, hogy útvonalai különböző formákat hoznak létre. 

A városi futókörök kitalálása nem mindig egyszerű, főleg egy olyan városban nem, mint San Francisco: találj valahol egy biztonságos útvonalat, ahol nincs nagy tömeg, de legyen inspiráló a környezet. Lenny Maughan azonban úgy válogatta össze az utcákat, hogy a fenti szempontok mellett még művészi alkotásokat is létrehoz. Az elmúlt négy évben a hobbiművész cikkcakkjaiban többféle forma rajzolódott ki, többek között Frida Kahlo arcképe is. 

Frida Kahlo - Fotó: Lenny Maughan/Strava

Lenny Maughan kezdeti futásaiban nem volt tudatosság, a nyomkövető alkalmazások térhódításával azonban elkezdte megrajzolni az ábrákat. Az első projektje a Star Trek híres kézmozdulata volt, amelyet Spock megformálójának, Leonard Nimoynak 2015-ös halála inspirált.

"Egyszerűen kinyomtattam a térképet és megrajzoltam rajta azt az útvonalat, amely kiadja a kéztartást."

Utána jött egy Batman logó, amely a város nagy részét magába foglalja, Maughan szerint ugyanis minél nagyobb a megtett táv, annál kifinomultabb lesz az alakzat. Frida Kahlo megformálásához 46 kilométerre volt szüksége, a Strava applikációjával futotta le a távot, kicsivel több, mint hat óra alatt.

A Star Trek híres kézmozdulata - Fotó: Lenny Maughan/MapMyRunBatman - Fotó: Lenny Maughan/MapMyRun

A végrehajtás ugyan a technológiára épül, de az egész dolog tollal és papírral kezdődött. Amikor gyerek voltam, mindenki azt hitte, hogy művész leszek, mert egyfolytában rajzoltam. Nagy rajongója voltam az Etch-a Sketch mágneses rajztáblának, amely teljesen egybevág azzal, amit most csinálok: vonalakat rajzolok.  - mondta Maughan. 

Maughan 20 éve él San Franciscoban, így a legtöbb ábra a régióhoz kapcsolódik, a célja viszont az, hogy olyan formákat hozzon létre, amelyek a nagyobb közönség számára is ismertek.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy tengerparti ház, amely sosem készül el teljesen

Egy tengerparti ház, amely sosem készül el teljesen

Ilyen az, amikor az építészet és a természet beszélget egymással.

A természet és a megújult ember a fő irányvonal Casa Luziában

A természet és a megújult ember a fő irányvonal Casa Luziában

A mexikói építésziroda egészen Nietzscheig nyúlt vissza.

Ipari negyed ipari épülete is lehet nagyon vonzó

Ipari negyed ipari épülete is lehet nagyon vonzó

Különleges geometriájú épületet kapott egy müncheni textilgyártó vállalat.

Hirdetés