Hirdetés

A duplacsuklós Van Hool AGG 300-ból közönségkedvenc lehet.

Elkészült a BKV legszerethetőbb autóbusza: ülés ugyan nincs benne, és a felszállás is korhatáros, mégis szinte biztosan közönségkedvenc lesz, merthogy a  duplacsuklós Van Hool AGG 300 típusú buszt vagány játszóházzá átalakították.

„Szakmai tapasztalatunk alapján kijelenthetjük, hogy a közlekedés iránti érdeklődés kortól független, és akár életfogytig tartó kötődést jelent – írta a BKV közösségi oldala. – Ezt tapasztaljuk nyílt napjainkon, rendezvényeinken is, ahol már a legkisebbek is örömmel csodálkoznak rá a BKV különleges világára. A most elkészült jármű ötletét is az adta, hogy minél korábban megszerettessük a közösségi közlekedést a gyermekekkel.”

A Van Hool AGG 300 típusú jármű önmagban is egyedülálló látványosság, hiszen ez az egyetlen duplacsuklós autóbusz Budapesten.

Külső megjelenése sem mindennapi, miután a busz oldalát a közlekedési vállalat Gördülő játszóház című rajpályázatára érkezett gyermekrajzok segítségével díszítették fel, de belül az igazi, ahol gondosan kialakított játszóház várja majd a legkisebb közlekedésrajongókat.

A BKV a családoknak szóló valamennyi rendezvényén eddig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy mindenki számára biztosítsa a szórakozási lehetőséget, érdekességeket, újdonságokat. A most elkészült járművel ezentúl nyílt napjainkon és rendezvényeinken találkozhatnak az érdeklődők.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fűvel, fával pártoljuk a fonódó bővítését

Fűvel, fával pártoljuk a fonódó bővítését

A kérdőívet kitöltők nagy többsége egyetért a villamosvonal meghosszabbításával, de sok növényt látna szívesen a vonalon.

Már csak június végéig közlekednek az önvezető buszok a bécsi okosvárosban

Már csak június végéig közlekednek az önvezető buszok a bécsi okosvárosban

Két év után befejeződik a kísérleti projekt Aspern Seestadtban.

Két pesti gyalogos-aluljáró is megújul

Két pesti gyalogos-aluljáró is megújul

Mindkettő az M3-as metró vonalán.

Hirdetés