Lapok és lépések között a művészet.

Megjelent a Városi Dekor Füzet a Deák17 Galéria és a Budapest Brand gondozásában, gyermeknap alkalmából. A Füzettel a családok játékos formában fedezhetik fel Budapest belvárosának klasszikus és modern épület- és homlokzatdíszítési értékeit és technikáit.

A füzetben sokszínű képi anyag található, sőt az egyik feladványhoz kapcsolódóan még egy kivágható, hajtogatható melléklet is rejtőzik. A kiadvány teljesen díjmentesen, elérhető módon közvetíti a művészetet a családok és gyermekek felé. 

A kötet összesen öt sétaútvonalat foglal magában, melyek térkép formájában is megjelennek a kiadványban. A rövid túrák végigkalauzolják az olvasót a város épületeinek homlokzatdíszein szinte szabadtéri galériává varázsolva ezzel az utcákat.

Három séta Pesten, kettő pedig Budán mutatja be többek között a dombormű, a mozaik, a street art, és az urban art fogalmát gyermeknyelven. A rövid túrákhoz különböző játékos feladatok, rejtvények és foglalkozások is kapcsolódnak, így egyetlen füzet öt komplett programlehetőséget biztosít.

A Városi Dekor Füzet ingyenesen kérhető egyéni látogatóknak nyitvatartási időben a Deák17 Galériában, illetve letölthető a Galéria honlapjáról is. Családonként maximum 2 példány igényelhető a kiadványból. 

A Városi Füzet sorozat korábbi kiadványai: a Városi Titkos Füzet, amellyel a családok játékos formában fedezhetik fel a Belváros érdekességeit; a Városi Zöld Füzet, amely a főváros zöld területeit és azok rejtélyeit mutatja be. A sorozat harmadik kötete a 2019-ben kiadott Városi Sport Füzet pedig a Budapesten belüli sportolási lehetőségekkel és szabadidős tevékenységekkel foglalkozik. A korábbi kiadványok is elérhetők, kérhetők még a Galériában.

Korosztály: Ajánlott 8-10 éves kortól.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fényjáték a lépcsőztes terekkel
  • 2020-06-17 09:00
  • Deco

Fényjáték a lépcsőztes terekkel

Felújított lakás a Batthyány utcában

Itt van Budapest átfogó bringatérképe, amelyen a Budapest100 egyes épületeit is feltüntették

Itt van Budapest átfogó bringatérképe, amelyen a Budapest100 egyes épületeit is feltüntették

Az útvonalak nagy része átlagos városi biciklivel is bejárható.

„Csakis akkor tudok dolgozni, ha nők között vagyok”

„Csakis akkor tudok dolgozni, ha nők között vagyok”

Megjelent a Lechner Ödön írásait közreadó könyv.

Hirdetés