A kiállítás sorozat magyar képzőművészek számára biztosít bemutatkozási lehetőséget, még lehet rá jelentkezni.

 

 

A Magyar Foundation of North America 2018-2019-ben is megrendezi a Hungary Emerging programját. A kezdeményezés egy olyan kiállítás sorozat, amely tehetséges, Magyarországon vagy külföldön élő magyar képzőművészek számára biztosít bemutatkozási lehetőséget. A program célja, hogy a feltörekvő alkotók nemzetközi színtéren is ismertséget szerezzenek, és részesei legyenek a globális kulturális párbeszédnek.

A tavalyi évhez hasonlóan a művészek által beküldött jelentkezésekből szakmai testület választja ki azt a 10 alkotót, akik bemutatkozhatnak a Hungary Emerging kiállításokon. Az értékelő bizottság kiemelkedő művészeti szakemberei többek között akadémiai területen, valamint New York legismertebb galériáinál szerezték tapasztalataikat.

Az első Hungary Emerging programban szereplő 10 művész alkotásai a képzőművészet különböző ágait ölelték föl. A kiállítási anyag számos jelentős nemzetközi művészeti vásáron szerepelt a New York-i Art Expotól a Red Dot Miamig. Az egyedülálló kiállítás az előbbieken kívül a Lincoln Centerben is bemutatásra került 2018 októberében a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett vendégeskedése alkalmával.

Magyar Foundation of North America küldetése, hogy a magyar kultúrát, kulturális együttműködéseket és az ehhez kapcsolódó kölcsönös érdeklődésre számot tartó témákat népszerűsítse. Az általunk létrehozott platform különleges lehetőséget kínál a feltörekvő magyar művészeknek, a program apropóján a nyertesek közül többen ellátogattak az Egyesült Államokba, a kiállítások hatására megélénkült az érdeklődés a tehetséges magyar alkotók művei iránt. Rendkívüli öröm számunkra, hogy folytathatjuk a programot, és ezáltal további magyar művészeket mutathatunk be a nemzetközi közönségnek

– mondta Niles Barnhart, a Magyar Foundation ügyvezető igazgatója.    

 

A második Hungary Emerging program hivatalosan az Art Market Budapest művészeti vásáron indult 2018. október 10-én. A kiválasztott művészek listáját 2019 elején jelentik be, a kiállítás-sorozatra pedig a jövő év folyamán kerül sor az Egyesült Államokban. Az első, 2017-2018-as Hungary Emerging programba bekerült művészek Batykó Róbert, Biró Dávid, Fajgerné Dudás Andrea, Horváth Ágnes, Horváth Lóczi Judit, Pol Kurucz, Mezősi Ágnes, Regős Benedek, Saxon Szász János, valamint Tóth Angelika voltak.
 

A programra a világ bármely pontjáról jelentkezhetek magyar művészek a Hungary Emerging program weboldalán e-mailben. A jelentkezési határidő 2019. január 31.
Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó cikkek

​Pályázati felhívás | Montag Modus

​Pályázati felhívás | Montag Modus

Pályázati felhívás a berlini Collegium Hungaricum Montag Modus performanszművészeti programsorozatán való részvételre.

Bemutatkozik a Metropolitan fotográfia szakja

Bemutatkozik a Metropolitan fotográfia szakja

Az Art Market Budapest támogatja a művészeti oktatási szférát.

Ismét tihanyi ARTplacc

Ismét tihanyi ARTplacc

Család- és környezetbarát lesz idén az ARTplacc Tihanyban

Hirdetés