Hirdetés

A fém találkozott a vörös káposztával. 

Egy lámpabúra, amely nemcsak otthonossá teszi a lakást, hanem fenntarthatóvá is, hiszen lebomlik - az ötlet Vaidehi Thakkar  indiai tervezőtől származik, aki a londoni székhelyű NirMeiri Design Studioval közösen alkotta meg minden vegán álmát, a vörös káposztalevélből készült Veggie Lights-t. 

Az együttműködés abból a közös vágyból fakadt, hogy ideje lenne magasabb szintre emelni a fenntartható tervezést, és ösztökélni a designereket arra, hogy bátrabban nyúljanak az organikus anyagokhoz. 

Fotók: NirMeiri Design Studio

A NirMeiri csapata azonnal rákapcsolódott erre az organikus ötletre, hiszen ők korábban moszatból készítettek már lámpaernyőt. A leveleket konzerválószerben megáztatják, majd magas hőmérsékleten megszárítják, hogy az összes nedvesség elpárologjon belőlük. Mivel a lámpaernyők lebomlanak, értelemszerűen gyakran cserélni kell, a fém alapszerkezet azonban hosszú élettartamú. 

Forrás: NirMeiri Design Studio
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Indiából érkezik a vegán lámpabúra

Indiából érkezik a vegán lámpabúra

A fém találkozott a vörös káposztával. 

Milyen messze van Debrecen Párizstól?

Milyen messze van Debrecen Párizstól?

Közelebb, mint gondolnánk. Párizsi absztraktok címmel ötven év után először a debreceni MODEM-ben látható a valaha volt legnagyobb hivatalos nonfiguratív csoportosulás, az Abstraction-Création munkáiból válogatott tárlat.

AU Műhely – prágai kiállítás és könyv

AU Műhely – prágai kiállítás és könyv

A Planning and Building Methods című kiállítás anyagából azonos címen egy könyv is megjelenik, amelyet 2021. szeptember 10-én, Prágában mutatnak be az alkotók. 

Hirdetés