Hirdetés

Marc Ange: An Extraordinary World című kiállítása a S/ALON Budapesten.

Mindennapi tárgyak, terek és bútorok formatervezését járja körül a Rómában született majd Párizsban nevelkedő Marc Ange kiállítása a S/ALON BUDAPEST Lakástrend Kiállításon. A designer-művész alkotásai a valós és valótlan, tökéletesség és tévedés, harmónia és véletlen közötti örök egyensúlyt jelenítik meg, a tudatalattijának gyönyörű megtestesülései, ahogy az An Extraordinary World, azaz Egy rendkívüli világ című kiállítása is, amely szeptember 20-22-ig látható a Budapest Arénában – írja a salonbudapest.hu.

Ange luxusautók tervezésével foglalkozott egészen 2008-ig, amikor is úgy döntött, kibővíti alkotói profilját és megnyitotta stúdiója, a Bloom Room kapuit, mely mára az egyik legkeresettebb design ügynökség lett Franciaországban. Marc ezen kívül olyan ikonikus márkáknak tervezett termékeket és tereket, mint a Jean Paul Gaultier, a Christian Louboutin, a Paco Rabanne, a Prada, a Louis Vuitton, a Ferrari, a Moet et Chandon, az Orient Express, és még sokan mások.

Marc Ange vezetésével a Bloom Room Európát és Ázsiát, majd 2016-ban Los Angelest is meghódította, ahol a stúdió különleges helyszínek és terek tervezésére fókuszál.

Marc jelenleg Los Angeles-i magánotthonokra dolgoz ki design koncepciókat, miközben nem csak használja, de újra is értelmezi a Los Angeles-i építészet ismert fordulatait. Emellett tervezői munkásságát éttermekre és szállodákra is kiterjesztette.

A francia-olasz művész és tervező jól ismert arról, hogy lélegzetállító bútordarabokat helyez el olyan terekben, melyek egy rég elfeledett, szinte gyermeki álom ködös emlékét idézik vissza. A 2019-es Milánói Design Héten An Extraordinary World című kiállításával jelent meg, melynek a pompás Palazzo Cusani adott otthont, egy impozáns 17. századi palota a Fuorisalone központjának is nevezhető Brera Design Kerület szívében.

2019. szeptember 20-22. között a Budapest Arénában lesz megtekinthető a varázslatos menedék. A magával ragadó enteriőrben helyet kap Le Refuge de la Nuit heverő, a Refuge álló és asztali lámpák variációi, az Astral dohányzóasztal, valamint a pók-szerű Les Araignées karosszékek és az Araignée szófa is, melyek Marc gyermekkori félelmeiből, álmaiból és friss élményeiből táplálkoznak.

Érdemes figyelemmel kísérni a designer munkásságát, hiszen decemberben az olasz luxusmárkának, a Visionnaire-nek készít limitált kiadású kapszulakollekciót, mely az állatvilág által inspirált átmenet művészet és formatervezés között, és amit a 2019-es miami Art Baselen mutatnak be a Visionnaire bemutatóteremben még ugyanabban a hónapban.

A kiállításon saját standdal lesz jelen az Deco magazin is.

Forrás: salonbudapest.hu
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Várnai Gyula site specific fényinstallációja Rómában

Várnai Gyula site specific fényinstallációja Rómában

Egy barokk templomban mutatják be Várnai Gyula Munkácsy díjas képzőművész One of the Few Moments II című site- specific fényinstallációját.

Tíz év alatt közel 36 milliárdot szán a kormány elektromos buszokra

Tíz év alatt közel 36 milliárdot szán a kormány elektromos buszokra

Cél, hogy a hazai közösségi közlekedést főként hazai gyártásból oldják meg.

Jövőtudatos plázák Budapesten, Tallinban és Belgrádban

Jövőtudatos plázák Budapesten, Tallinban és Belgrádban

Az újgenerációs bevásárlóközpontok az építészeti megoldásaikkal és egyedi szolgáltatásaikkal új fejezetet nyitnak a CEE régióban.

Hirdetés