Marc Ange: An Extraordinary World című kiállítása a S/ALON Budapesten.

Mindennapi tárgyak, terek és bútorok formatervezését járja körül a Rómában született majd Párizsban nevelkedő Marc Ange kiállítása a S/ALON BUDAPEST Lakástrend Kiállításon. A designer-művész alkotásai a valós és valótlan, tökéletesség és tévedés, harmónia és véletlen közötti örök egyensúlyt jelenítik meg, a tudatalattijának gyönyörű megtestesülései, ahogy az An Extraordinary World, azaz Egy rendkívüli világ című kiállítása is, amely szeptember 20-22-ig látható a Budapest Arénában – írja a salonbudapest.hu.

Ange luxusautók tervezésével foglalkozott egészen 2008-ig, amikor is úgy döntött, kibővíti alkotói profilját és megnyitotta stúdiója, a Bloom Room kapuit, mely mára az egyik legkeresettebb design ügynökség lett Franciaországban. Marc ezen kívül olyan ikonikus márkáknak tervezett termékeket és tereket, mint a Jean Paul Gaultier, a Christian Louboutin, a Paco Rabanne, a Prada, a Louis Vuitton, a Ferrari, a Moet et Chandon, az Orient Express, és még sokan mások.

Marc Ange vezetésével a Bloom Room Európát és Ázsiát, majd 2016-ban Los Angelest is meghódította, ahol a stúdió különleges helyszínek és terek tervezésére fókuszál.

Marc jelenleg Los Angeles-i magánotthonokra dolgoz ki design koncepciókat, miközben nem csak használja, de újra is értelmezi a Los Angeles-i építészet ismert fordulatait. Emellett tervezői munkásságát éttermekre és szállodákra is kiterjesztette.

A francia-olasz művész és tervező jól ismert arról, hogy lélegzetállító bútordarabokat helyez el olyan terekben, melyek egy rég elfeledett, szinte gyermeki álom ködös emlékét idézik vissza. A 2019-es Milánói Design Héten An Extraordinary World című kiállításával jelent meg, melynek a pompás Palazzo Cusani adott otthont, egy impozáns 17. századi palota a Fuorisalone központjának is nevezhető Brera Design Kerület szívében.

2019. szeptember 20-22. között a Budapest Arénában lesz megtekinthető a varázslatos menedék. A magával ragadó enteriőrben helyet kap Le Refuge de la Nuit heverő, a Refuge álló és asztali lámpák variációi, az Astral dohányzóasztal, valamint a pók-szerű Les Araignées karosszékek és az Araignée szófa is, melyek Marc gyermekkori félelmeiből, álmaiból és friss élményeiből táplálkoznak.

Érdemes figyelemmel kísérni a designer munkásságát, hiszen decemberben az olasz luxusmárkának, a Visionnaire-nek készít limitált kiadású kapszulakollekciót, mely az állatvilág által inspirált átmenet művészet és formatervezés között, és amit a 2019-es miami Art Baselen mutatnak be a Visionnaire bemutatóteremben még ugyanabban a hónapban.

A kiállításon saját standdal lesz jelen az Deco magazin is.

Forrás: salonbudapest.hu
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

S/ALON BUDAPEST kiállítás

S/ALON BUDAPEST kiállítás

A lakberendezés és az enteriőr design legnívósabb képviselői, hazaimanufaktúrák, fiatal tervezőcsapatok, nemzetközi prémiumgyártók és forgalmazók mutatkoznak be szeptember végén a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon.

Szentendre a kortárs magyar művészetet népszerűsítette Rómában

Szentendre a kortárs magyar művészetet népszerűsítette Rómában

A Szentendrei Szabadtéri Tárlat a Mirabilia Urbis fesztiválon járt.

Megvan a Veszprém-Balaton 2023 új arculata

Megvan a Veszprém-Balaton 2023 új arculata

A szakmai zsűri egyhangúlag a Hidden Characters arculati terve mellett döntött.

Hirdetés